Transfervinduet er netop og lukket og er det betyder, at chancen for at forstærke sit mandskab nu for alvor er væk, i hvert fald for de næste 5 måneder. Først nu kan vi begynde at få et overblik over, hvilke klubber, der har handlet fornuftigt og hvilke klubber, der ikke fik den sidste superhandel i hus. Det er dog ikke det som denne artikel kommer til at handle om. I stedet for at kigge på dette transfervindue, har vi nemlig lagt hovederne i blød og fundet nogle transfers fra andre vinduer, som du aldrig nogensinde kunne komme i tanke om, ville være fundet sted. 

Af David Paris

Bebe – Manchester United

Historien om Bebe er ganske enestående. Den portugisiske angriber eller fløjspiller havde en hård barndom; hans forældre efterlod ham og forsvandt til stofferne, så bedstemoren måtte opdrage den dengang kun 10 årige kknægt. Siden flyttede Bebe for sig selv og droppede ud af skolen. I stedet fokuserede han på fodbolden, som skulle vise sig at blive hans redning.

Efter sin første professionelle kontrakt i den mindre klub Estrela da Amador, røg han til en af topklubberne i den bedste portugisiske række, nemlig Vitoria de Guimarae. Efter betalte Sir Alex Ferguson i Manchester United 50 millioner kroner for spilleren, der af flere eksperter blev spået til at være den nye Cristiano Ronald. Sådan gik det ikke helt. 

Det var en kæmpe omvæltning for Bebe at komme til England og Manchester og det første halve år brugte han på at falde til, vænne sig til tempoet, og at lære det engelske sprog ordentligt. I sin første sæson blev det kun til 7 kampe og de i efterfølgende år blev han udlejet til de diverse mindre klubber. Man kan næsten sige at Bebes tid i United var ikke-eksisterende. I dag spiller han for La Liga-klubben Eibar i Spanien.

Samuel Eto’o – Everton

Samuel Eto’o er nok blandt de bedste angribere i nyere tid. I sin professionelle karriere har angriberen fra det afrikanske land Cameroun nettet over 180 gange – i perioder scorede han 1,5 mål per kamp. En imponerede statistik for en spiller, der nåede at spille for et have af professionelle klubber i sin karriere. En af dem var Everton, som han var i, i et år fra 2014-15. Dengang var Eto’o 34 år og hans karriere var allerede nedadgående.

Hans største succes kom dog tilbage i hans unge, da han i midten af 20’erne var på toppen i Barcelona. Han var en vigtig del af det Barcelona-mandskab, der i midten af 00’erne var altafgørende for international topfodbold. Den catalanske storklub vandt alt og Eto’o var en af årsagerne til det.

AFP PHOTO / OLIVIER MORIN

Tiden i Everton vil ikke blive husket for noget særligt, måske lige bortset for, at den daværende træner, brugte Eto’o som en slags offensiv midtbanespiller – i stedet for hængende angriber, som han havde været vant til…

Siden røg Eto’o til Serie A-klubben Sampdoria. Et skifte du sikkert heller ikke vidste havde fundet sted.

Javier Mascherano – West Ham

Alle husker, at Carlos Tevez en gang i tidernes morgen har spillet for Premier League-klubben West Ham United. Angriberen var toneangivende for The Hammers, som klubben også bliver kaldt og blev i 2006-07-sæsonen kåret til klubbens bedste spiller. I samme periode spillede en mindst lige så god spiller i London-klubben. Navnet er Javier Mascherano. Et navn som de fleste kan nikke genkendende til.

(Photo by Mike Hewitt – FIFA/FIFA via Getty Images)

Den argentinske midtbanespiller er mest kendt for sin tid i Liverpool og i Barcelona, hvor han udviklede en eminent evne til at bryde spillet og sætte sine modstanderen op til mål, langt nede i banen. Han vandt 4 La Liga-titler med den catalanske storklub og fejrede også to Champions League-triumfer. Derudover spillede han over 300 kampe for klubben.

Og det er da heller ikke specielt underligt, at man ikke kan huske at Mascherano nogensinde har trukket en West Ham-trøje over hovedet. Han spillede nogle kun en håndfuld Premier League-kampe inden Liverpool fik øje på ham og købte ham et par måneder efter.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side