Alexandre Pato – Chelsea

Mange vil nok betrage Alexander Patos skifte til Chelsea midtvejs i 2015-16-sæsonen for noget værre bøvl, som var totalt fejlplaceret. Den brasilianske angriber kom til London-klubben på en lejeaftale i januartransfermarkedet fra Corinthians i hjemlandet Brasilien. Pato havde nemlig efter fem år i Serie A og i AC Milan valgt at drosle fodbolden lidt ned og var altså skiftet tilbage til den sydamerikanske land. Midtvejs i sin tredje sæson for klubben fik han dog den idé at blive lejet ud til Chelsea – og det skete så.

(Photo: Getty Images)

Tiden i Chelsea blev dog aldrig rigtig en succes, mest fordi skader satte en stoppe for angriberen egentlige gennembrud i Premier League.

På trods af dette oplevede Pato oprejsning – han scorede i sin debut for The Blues og kunne siden juble over fem mål i hele sæsonen. I dag spiller han for Villareal i den bedste spanske fodboldrække.

Jonathan Woodgate – Real Madrid

Jonathan Woodgate havde slået sig eget navn fast, som en af de bedste forsvarsspillere i Premier League tilbage i midten af 00’erne. Den engelske professionelle fodboldspiller havde haft nogle imponerede sæsoner i Leeds United og havde efter skiftet til Newcastle United også spillet tilfredsstillende. Det havde Real Madrid fået øjnene op for, så i 2004 bød de på Woodgate.

Når kongeklubben Real Madrid byder på en, så takker man ja og det var præcis, hvad Woodgate og landsmanden Michael Owen gjorde. Inden skiftet havde han allerede været en del skadet, og det var da også den primære årsag til at Woodgate aldrig rigtig fik bevist sit værd i den spanske hovedstadsklub.

Faktisk betød skaderne, at han i hele sin første sæson i Spanien ikke spillede en eneste kamp. Hans debut kom først en måned inde i anden sæson – den fejrede han med et selvmål og et rødt kort, og så var kortene ligesom lagt på bordet. Sommeren efter, i 2006, måtte Woodgate forlade Real Madrid til fordel for Middlesbrough efter kun 14 kampe for førsteholdet.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side