Højre back: Cesar Azpilicueta

Den mest stabile og loyale spiller i hele ligaen. Det er uden tvivl den spanske højre back Cesar Azpilicueta, der også nogle gange går under det sjove navn, Azpilivilly. Ha ha. Han er en leder på banen og har også flere gange båret anførerbindet. Han er seriøs med sin træning og formår altid at hive sine holdkammerater op på et højere niveau. Det er en fornøjelse at se ham spille fodbold og derfor er hans selvfølgelig også på holdet, når London-klubben starter sæsonen meget snart.

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Midterforsvarer: Antonio Rudiger

Som det ser ud lige nu, så er det i midterforsvaret, der kommer til at være kamp om pladserne på Chelsea-mandskabet. Blandt spillere som Andreas Christensen, Gary Cahill og Emerson og Ethan Ampadu, så er valget faldet på Antonio Rudiger. Den tyske midtstopper er blevet bedre og bedre siden skiftet til Chelsea for to sæsoner siden. Han har en god fysik og kan matche selv de største angribere.

Derudover er han en livsfarlig trussel i luftspillet på dødbolde. Det resulterede blandt andet i en scoring i den seneste træningskamp mod Arsenal. Han har været god under den nye træner Sarri og ligner en fast mand i midterforsvaret for næste sæson. Til stor ærgelse for det danske håb Andreas Christensen.

Midteforsvarer 2: David Luiz

Den anden midterforsvarer kommer til at være David Luiz. Måske et overraskende valg taget de seneste to sæsoner i betragtning. Ikke desto mindre har den brasilianske landsholdsspiller virkelig imponeret i pre-season og ud for de præstationer så fortjener han lige nu en chance på førsteholdet. Luiz var stort set i hele sidste sæson frosset ude af træner Antonio Conte, der flere gange henviste den tidligere PSG-spiller til tribunen. I stedet spillet klubben en tre-back-kæde med Christensen, Cahill og Rudiger som de tre midtstoppere.

Men under den nye træner, Sarri, der ofte spiller 4-3-3, så har han fået nyt håb. Det er som om Luiz er blevet en helt anden fodboldspiller. Den risiko, som han altid har spillet med og de dumheder, der er fulgt med, har stort set været ikke-eksisterende i opstarten på Luiz. Han kan meget vel være Sarris joker i den kommende sæson. Igen, desværre for Christensen, der formentlig kommer til at se meget fodbold fra bænken i den kommende sæson.

Venstre back: Marcos Alonso

Den eneste Chelsea-spiller, der fandt vej til året hold i Premier League i sidste sæson. Og det er helt forståeligt. Mens Chelsea aldrig rigtig præsterede og spillede som seriøse titelkandidater, så var Marcos Alonso på den venstre wingback altid garant for kvalitet og højt niveau – og selvom de andre sløsede. Den spanske back har nu nydt to meget succesfulde sæsoner i London og går en tredje i møde med store forventinger.

Han har gennem  opstarten, som altid, været en konstant trussel mod modstanderens forsvar og samtidig med det, så kan han forsvare. Han kan afvise og løbe næsten lige så hurtigt, som de hurtige kantspillere. Svagheden ligger dog stadig i den defensive del. Og det kan blive udsat, når han nu kommer til at indgå i en system med en fire-back. I stedet for en treback, hvor han i stedet var wingback. Og skulle præstere mere offensivt.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side – hvor i kan læse meget mere om resten af Chelsea-mandskabet