Højre back: Nathaniel Clyne

Nathaniel Clyne er i dag en nøglespiller for Liverpool og han er desuden også kommet ind i varmen på det engelske landshold. Hvad de fleste glemmer, så startede han faktisk sin karriere i Southampton, der i mange år, inden skiftet til Liverpool, nød af den lynhurtige backs fremragende kvaliteter. Styrken ligger offensivt, når han med sine gode driblinger og gode rush op af banen kan servere den lige i smasken på en Southampton-angriber inde i feltet.

Nathianiel Clyne fra Liverpool i kamp mod James McClean fra West Bromwich. [Getty Images]

Midterforsvarer: Dejan Lovren

Endnu en nuværende Liverpool-spiller er på listen. Det er Dejan Lovren, der for et par år siden skiftede til Liverpool, hvor han også den dag i dag spiller. Den serbiske midterforsvarer har i den seneste tid været kritiseret meget på grund af sine store defensive fejl – det ændrer dog ikke på, at han i sin tid i Southampton var blandt de bedste midtstoppere i hele Premier League.

Foto: John Powell / Getty Images

Udover Lovren kunne både Toby Alderweireld og Jose Fonte være på listen.

Midterforsvarer: Virgil van Dijk

Selvfølgelig skal Virgil van Dijk på listen. Den hollandske midtstopper kom til klubben for kun to år siden fra Celtic, men blev allerede en publikumsfavorit i første sæson. I anden sæson var han i flere tilfælde anfører for klubben. Han styrker ligger i duel-spiller – både i luften og ved fødderne er han utrolig stærk. Det var ingen overraskelse, at flere topklubber i Europa var tæt på at skrive under med ham, i det netop lukkede transfervindue.

Virgil van Dijk i aktion for Southampton i en kamp mod Norwich i sidste sæsons FA Emirates Cup. Foto: Getty Images

Venstre back: Ryan Bertrand

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Ryan Bertrand har siden sin ankomst fra Chelsea været helt eminent. Den engelske landsholdsback har haft godt af at få fast spilletid og tillid fra træneren. Han har bidt sig fast på holdet og ligner faktisk en bedre venstre back end Luke Shaw var, da han spillede i Southampton. Hos The Saints, som Southampton også kaldes, fungerer Bertrand som ham, der holder bredden på holdet og laver de indlæg der skal til. Når venstre-kanten ofte trækker ind i banen er der nemlig plads til, at Bertrand kan kommer  uden om, og så skal han ikke bruge mange forsøg før bolden ligger i panden på en Southampton-angriber, der kan heade bolden ind.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side