Ståle Solbakken er i disse dage ude med en ny bog, og her afslører han lidt af hvert. Blandt andet kan han afsløre FCK-spillernes løn, men han løfter også sløret for en række andre ting. Blandt andet købte han svenske Ludwig Augustinsson på et ferie-resort på Maldiverne tilbage i sommeren 2014.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

– Vi har fundet den perfekte kombination på Maldiverne, blandt andet. Selvom jeg er på ferie, ser jeg selvfølgelig fodbold. Så slapper jeg af og ser kampene som underholdning. Min telefon er aldrig slukket. Ikke efter jeg blev manager i FC København og dermed også fik det overordnede ansvar for spillerindkøb. Det betaler sig i øvrigt. I sommeren 2014 købte jeg Ludwig Augustinsson via telefonen fra et resort netop på Maldiverne, fortæller Solbakken blandt andet i den nye bog.

Han afslører også nogle af spillernes løn i den nye bog:

– Lønningerne blandt FC Københavns Superliga­spillere spænder mellem, hvad en kassemedarbejder tjener i et supermarked, og op til en del millioner om året. Jeg kender mit budget flere år ud i fremtiden, og det er således ikke afhængigt af, om vi et givent år kvalificerer os til et europæisk gruppespil eller ej. I bunden af lønhierarkiet har man det, man kan kalde rookie­kategorien. Den udgøres af de yngste spillere, der netop er kommet op i førsteholdstruppen. Ifølge overenskomsten skal man tjene et vist beløb, hvis man er fuldtidsprofessionel i Superligaen, og det beløb er i omegnen af 300.000 kroner om året.

Chok: Neymar vil allerede væk fra PSG – denne storklub lokker

– Vi har en del spillere, der ligger på årslønninger på omkring tre millioner kroner, inklusive bonusser for mesterskab, pokalsejr og europæiske meritter. Og så har vi truppens få lønførende spillere. Gør vi det godt i Champions League, og vinder vi mesterskabet, tjener de bedst lønnede omkring fem til seks millioner kroner om året, inklusive bonusser. Tiden er rig på eksempler på unge og uerfarne spillere, der har været ansat på relativt lavtlønnede kontrakter, men som lynhurtigt er blevet stamspillere.

PSG går TRANSFER-AMOK: Vil hente de to største stjerner i Premier League

– Mathias ‘Zanka’ Jørgensen og Andreas Cornelius er nogle af dem. Det går selvfølgelig ikke, at spillere, der leverer varen på højeste niveau, render rundt på mindstelønnen, bare fordi de er meget unge. Derfor er det sådan i FCK, at hvis ens månedsløn ligger for lavt i forhold til de præstationer, man leverer på banen, så bliver man kaldt ind til nye forhandlinger. Det er i alles interesse, også arbejdsgiverens, at spilleren får den løn, han fortjener.

Se bare her: Sådan får du Lionel Messi i FIFA 18 helt GRATIS