Af David Paris 

Når man tænker på Arsenal som hold, på deres spillere individuelt og på den måde de burde score mål på, så er de første tanker, at de fleste mål ville blive scoret inde i feltet efter små pasninger foran feltet. Måske lidt a la Barcelona. Sådan er det ikke. Det viser ny statistik. Det skriver det engelske medie The Telegraph.

Træner Arsene Wengers spillestil er flere gange blevet kritiseret for ikke at være varieret nok og for ikke at skabe nok chancer. Den kritik er heller ikke helt berettiget, hvis man altså kigger på førnænvte statistik. The Gunners, som holdet også bliver kaldt, er det mandskab i hele Premier League, der i de sidste par sæsoner og også i den nuværende, der har scoret flest mål på hovedstød. Og hvorfor så det, når fodboldfilosofien egentlig er at spille flade pasninger foran modstanderens felt for  at slå den afgørende dybdebold, når hullerne i modstanderens fosvar opstår. For det er vel egentligt sådan Wenger gerne vil spille, med spillere som Mesut Özil, Santi Cazorla, Theo Walcott og Alexis Sanchez.

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Svaret er franskmanden Oliver Giroud. Det er ham, der primært header bolden i nettet for London-klubben. Den tidligere Montpieller-spiller er den største trussel i luften for Arsenal og han er et godt våben at spille, når modstanderen står dybt, afventer og afviser alt med to store midtstoppere.

Arsenal har scoret hele 17 mål på hovedet i sidste sæson og fem indtil videre i denne. I sidste sæson stærkt efterfulgt af West Bromvich Albion og i denne sæson, er det London-rivalerne Chelsea, der er lige i hælene på dem.

Læs mere på næste side af artiklen. Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side