Juventus skulle hoste op med, hvad der svarer til 745 millioner kroner for angriberen. Oven i det skal de så betale hans løn, der lyder på det tredobbelte, at hvad Higuain tjener. 231 millioner danske kroner per sæson. Og han har kontrakt de næste fire sæsoner. Det giver ham i alt en indtjening på knap en milliard danske kroner. Og oven i det kommer så hans private sponsoraftaler med diverse sportsmærker og brands.

Således tjener Higuain kun cirka 75 millioner kroner om året. Og han spiller også i Juventus, men er for denne sæson udlejet til Serie A-klubben AC Milan. Efter Higuain kommer Juventus-spilleren Paulo Dybala med en årsløn på 50 millioner danske kroner. Han efterfølges af Miralem Pjanic, også fra Juventus, der kan hæve 45 millioner kroner om året i banken.

Juventus bruger milliarder på lønninger

Det er tydeligt at se, at Juventus nok er det mandskab i Serie A, der bruger aller flest penge på at aflønne deres spillere. Og det viser tallenene også. De er således den klub med det største lønbudget. Hver sæson udbetaler de 1,65 milliarder danske kroner til spillerne i bare spillerlønninger.

Efter Juventus ligger topklubberne AC Milan og AS Roma med et lønbudget på henholdsvis 1 milliarder danske kroner og 850 millioner danske kroner. Med andre ord: Juventus bruger 650 millioner flere danske kroner på aflønne deres spillere gør end nogen anden klub i Serie A. Så er det da klart, at de ligger i toppen af rækken. Og har vundet Serie A de sidste mange sæsoner.

Klubbens der sparer mest på spillerlønninger er Empoli, der årligt skal af med knap 120 millioner danske kroner. Altså cirka halvdelen af hvad Ronaldo tjener på et år, bruger Empoli på at lønne alle sine spillere.

Ronaldo får stor kritik

Juventus har indtil videre fået maksimum point i sæsonens tre første kampe, men Cristiano Ronaldo er blevet kritiseret for ikke at have scoret endnu og for hans usynlige og dårlige præstationer på banen.

Han er blevet forsvaret af sin træner Massimiliano Allegri, der undskylder hans manglende tilstedeværelse på banen med at superstjernen skal vende sig til ligaen, holdkammeraterne og landet. Der er ingen tvivl om at Ronaldo ikke er på det niveau han har været på. Men i sidste sæson var han i top tre over de mest scorende spillere i Europa. Sammen Salah og Messi. Så der er intet der tyder på, at dette ikke kan lade sig gøre igen i denne sæson. Spørgsmålet er bare om holdkammerater i Juventus er de rigtig mænd, der kan give ham de mål, der skal til for at blive den mest scorende spiller i Europas største ligaer.

Ronaldo modtog tidligere på ugen kritik fra den kroatiske landstræner, Zlatko Dalic, der mente, at Ronaldo kun koncentrerede sig om at score mål. Og at det var det eneste vigtige. Og selvom holdet tabte. Hvad mener du i den betragtning og mener du at Ronaldos kæmpeløn afspejler hans spil på banen?