Comeback. Hvad er et comeback. Det giver vi dig definitionen på lige her. De største comebacks del 1 kommer her. God fornøjelse:

10. Newcastle United 4-4 Arsenal, Premier League, 2011

Kampen mellem Newcastle United og Arsenal i Premier League i 2011 står for mange soleklart i ærindringen. The Gunners, som Arsenal også kaldes bragte sig, som de favoritter de var, planmæssigt foran efter et minuts spil med mål af hurtigløberen Theo Walcott. Herefter scorede Robin van Persie to gange og en anden Arsenal-mand nettede også. Så stod det altså 4-0 efter 25 minutter og så var der lagt op til regulære øretæver til Newcastle United.

Det viste sig dog, at midterholdet i Premier League ikke ville lægge sig nej. Arsenal mistede momentum, da Abou Diaby fik direkte rødt kort, kort tid inden i 2. halvleg. Med 21 minutter tilbage af kampen fik Joey Barton hul på hylden med et straffespark og så startede det største comeback fodboldverden på daværende tidspunkt havde set.

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Leon Best scorede efter 75 minutter minutter og Barton nettede igen på straffespark efter 83 minutter. Fra 30 meter scorede Cheick Tiote med et langskud i overtiden og så var et comeback en realitet.

9. Tyskland 4-4 Sverige, VM-kvalifikationen, 2012

This is the only time Germany have thrown away a four-goal lead in their history, with Sweden scoring all of their goals after the hour mark to draw in Berlin.

Kampen mod Sverige i 2012 er den eneste gang i Tysklands historie, at de har smid en 4-0-føring væk. Men det skete så også på en af de mest dramatiske måder nogensinde. Sverige scorede nemlig alle fire mål efter 60 minutters spil. Det vil sige: 4 mål på 30 minutter. Imponerende. Og nu skal i høre historien.

Tyskland første med 4-0 indtil det 62. minut. Så trådte Sveriges helt store stjerne i kraft. Nemlig Zlatan Ibrahimovic. Han scorede på hoved  bag Tysklands målmand Manuel Neuer. Så scorede Mikael Lustig et par minutter senere og efter lidt tid var det Johan Elmanders tur til at score. Der var spillet 76 minutter og kampen stod 4-3.

I overtiden, efter  et stort pres fra Sverige og mange lange bolde ind i boksen scorede Rasmus Elme i overtiden og publikum gik helt amok på stadionet i Berlin. I hvert fald de svenske. Et fantastisk comeback som faktisk ikke kun blev båret af Zlatan. Kim Källström lavede nemlig to assists i den kamp.

8. Juventus 2-3 Manchester United, Champions League, 1999

Champions League-semifinalen i 199 mellem Manchester United og Juventus er måske ikke noget som de fleste har oplevet. Kampen kræver dog alligevel opmærksomhed, fordi den var så intens som den var. Det er svært at beskrive stemningen og følelser under og efter kampen, men vi vil alligevel forsøge.

I første opgør mellem de to mandskaber, var det blevet til 1-1 på Old Trafford. Returkampen foregik altså i Torino. Og det gik lige efter planen for ‘Den Gamle Dame’ som Juventus også kaldes. I hvert fald i starten. De kom foran 2-0 på mål af Filippo Inzaghi.

Russiske vibes: United køber VM-finalestjerne

Kaptajnen Roy Keane havde fået et gult kort i første opgør mellem de to mandskaber og derfor var han sikker på, at han ikke måtte spille i finalen. Så han var manden, der startede comeback. Han scorede på et indlæg. Og så nettede Dwight Yoke på et indlæg fra Andy Cole lige før halvleg. 2-2 stod den og nu var kampen helt åben igen. Og så skete det. Syv minutter før tid gjorde Alex Fergusons tropper det. 3-2 og de var i finalen.