Verden snakker stadig om Messis straffespark, hvor han som bekendt spillede bolden til Suarez, der så scorede stensikkert. I dag, tre dage efter, går debatten kraftigt på om man egentlig kan tillade sig det. Det spørgsmål vil vi ikke tage stilling, da vi synes det er langt sjovere at kigge på flere vilde og anderledes straffespark.

Derfor får I, i kølvandet på Messis frække straffespark, en top ti, der bestemmer de frækkeste straffespark i fodboldhistorien nogensinde.

10 – Messi og Suarez’ kække straffespark mod Celta Vigo 2016

https://www.youtube.com/watch?v=4KMGHJ9faHE&feature=player_embedded

Selvom mange synes, at straffespark er genialt, kan vi desværre ikke placere det højere end på tiendepladsen. Kampen endte desuden 6-1 til Barcelona mod Daniel Wass og resten af Celta Vigo-mandskabet.

9 – Antonin Panenka chip-straffespark fra 1976

Dette straffespark er et af de første af sin slags. Før 1976 eksperimenterede man ikke rigtigt med anderledes straffespark og derfor er dette chip-spark af Antonin Panenka blevet et symbol på netop dette.

8 – ‘Målmanden-har-ikke-en-chance’-straffesparket af Charles Aranguiz

Chilenske Charles Aranguiz gider ikke det der med at fedtspille og snyde målmanden. Derfor tog han i en straffesparkskonkurrence mod Brasilien under VM i 2014 sagen i egen hånd og hamrede bolden i krydset.

Brug piletasterne herunder, såfremt du vil videre til næste side