3 – Manchester City

Man skulle umiddelbart ikke tro, at Manchester City havde brug for at forstærke sig, når de fører Premier League med mere end 10 point. Ikke desto mindre formåede træner Pep Guardiola at lokke det store forsvarstalent Aymeric Laporte til klubben for en rekordovergansssum. Han er købt i Athletic Bilbao og kan meget vel blive den helt store forsvarsstjerne i de kommende par år. Derudover har klubben fra den blå del af Manchester også sikret sig spilleren Jack Harrison. Han er 21-årige fløjspiller, som man hentede i Middlesbrough og straks efter udlejede ham tilbage til Middlesbrough. Han kan blive den helt store stjerne i klubben…

Tilsammen har City betalt i alt 520 millioner danske kroner.

2  – Liverpool

Liverpool er nummer to på listen og det med god grund. Klubben valgte efter lang tids forhandling endelig at betale den overgangssum som Southampton forlangte for at sælge deres anfører og midtstopper Virgil Van Dijk. Den  26-årige hollænder havde gennem sin tid i Southampton etableret sig som en vaskeægte Premier League-forsvarer og nu er spørgsmålet så om han bevise sit værd på allerøverste hylde i fodboldeuropa. Liverpool fik også fat i Tony Gallacher, der kun er 18 år. Han spiller venstreback og er en investering i fremtiden for Merseyside-klubben. Liverpool har i alt måtte punge ud med 640 millioner danske kroner.

Det store spørgsmål er nu, om Van Dijk kan vise, at han er pengene værd, når Liverpool skal spille fodbold i Europa – er han en fuser, der har kostet al for mange penge? (Photo by Michael Steele/Getty Images)

1 –  Barcelona

Listens førsteplads er noget overraskende Barcelona, der umiddelbart ikke slår en som en klub, der bruger flere penge end de andre på transfermarkedet. Men i januar måned har de altså overgået alt og alle med købet af Philippe Coutinho, Yerry Mina og Ballou Tabla. De er med afstand den klub, der har brugt flest penge, nemlig lige under 1 milliard danske kroner. Købet af Coutinho behøver ikke forklaring, men Yerry Mina er en 23-årig colombiansk forsvarsspiller. Ballou Tabla er kun 18 år, der kommer til Barcelona efter flere år i USA som fodboldspiller. Han er midtbanespiller og enorm talentfuld.