7. Dong Fangzhuo

​Fra: Dalian Shide

Til: Manchester United

Pris: 30 millioner danske kroner

Godt nok brugte Manchester United ikke forfærdelig mange penge på den kinesiske landsholdspiller Dong Fangzhou og derfor er der ikke så mange, der er sure på den daværende træner Sir Alex Ferguson over købet. For købet var godt katastrofalt. Han kom til den røde del af Manchester i 2004 som et af de største talenter i kinesiske fodbold i lang tid. Han formåede dog aldrig nogensinde at gøre sig gældende på senior-niveau. 3 kampe, herunder 1 i Premier League, 1 i pokalturneringen og 1 i Champions League. Han var aldrig god nok til Premier Leauge og international fodbold. Han forsvandt hurtig tilbage til Kina og formåede aldrig rigtig at score mange mål som angriber – heller ikke i Kina.

6. Diego Forlan

Forlan fandt andre måder at få succes på end i United. Han er eksempel på andre veje til succes end storklubberne. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

​Fra: Independiente

Til: Manchester United

Pris: 60 millioner danske kroner

Diego Forlan er det perfekte eksempel på en spiller, der skiftede for hurtigt til en topklub. Han skulle helt sikkert været blevet i Independiente i stedet for at skifte til Manchester United i en ung alder. De fleste kender historien om den uruguayanske angriber, der senere fik international succes i Inter og Atletico Madrid og i flere år var blandt de bedste angribere i verden. Men i United gik det altså ikke. I den første sæson spillede han 18 kampe og scorede ikke et eneste mål.

5. Fernando Torres

Torres tilbragte fire år hos The Blues og da han forlod klubben var han ikke i nærheden af det niveau han havde haft i Liverpool. (Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

​Fra: Liverpool

Til: Chelsea

Pris: 450 millioner danske kroner

Hvad er årsagen til at Fernando Torres rent faktisk ikke er nummer 1 på listen? Det kan man spørge sig selv om, og selvom det kan være svært at forestille sig, så er der faktisk større flop i engelsk fodbold end Torrres’ skifte Chelsea 2011 fra Liverpool. Han kom som måske Premier League bedste angriber fra Liverpool og ville benhårdt gå efter at vinde titler i Chelsea. Det skete, men han var aldrig hovedårsagen til det. 20 mål i 110 kampe for klubben kan aldrig nogensinde retfærdiggøre prisen på hele 450 millioner danske kroner. Han vil dog, udover floppet i London-klubben blive husket for to andre ting: afbrænderen på frit mål mod Manchester United i ligaen og Champions League-scoringen mod Barcelona, hvor han dribler uden om målmand Victor Valdes. I dag er han i barndomsklubben Atletico Madrid, hvor han scorer en gang i mellem…

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side