Fodbold er en hård sport og spillerne bliver ofte ramt af skader. Der er dog stor forskel, hvor alvorlige skaderne er. Vi har her taget et kig på de værste skader gennem tiden og lavet en top 12. Vi skal dog advare mod stærke billeder og videoer.

12. Edgar Andrade

 a96906_8-Andrade2

I en kamp i den mexicanske liga mellem Cruz Azul og Tecos UAG i 2007, blev Edgar Andrade ramt af en alvorlig skade. Han forsøgte at vinde bolde tilbage, men endte med at vride rundt på anklen, så den drejede hele vejen rundt og vendte modsat af hvad den normalt gør. Skaden holdte Andrade udenfor banen i mange måneder.

11. Djibril Cisse

a96906_1-Cisse2

Djibril Cisse er en fodboldspiller som de fleste nok kender. Han har spillet i en række stor klubber og altid været garant for en speciel frisure. I en landskamp i 2006 ramte uheldet dog Cisse. I forbindelse med en tackling fra spilleren Shandong Luneng blev Cisse udsat for et alvorligt benbrud, som holdte ham uden for banen i over et år.

10. Luc Nilis

a96906_6-Nilis

Der skulle blot gå 4 minutter i Premier League kampen mellem Ipswich og Aston Villa, før en alvorlig skade ramte Aston Villa spilleren, Luc Nilis. Han kolliderede med Ipswich målmanden, Richard Wright og det resulterede i et dobbelt benbrud samt et ødelagt knæ. Skaden var så alvorlig, at Nilis blev tvunget til at stoppe karrieren.

9. Inigo Diaz De Cerio

a96906_9-DiazdeCerio

I 2008 blev den spanske fodboldspiller, Iñigo Díaz de Cerio ramt af en grim skade efter et sammenstød med SD Eibar målmanden, Zigor. Sammenstødet med målmanden var så hårdt, at Iñigo Díaz de Cerio fik et dobbelt benbrud, som holdte ham uden for banen i et helt år.

8. Luciano Almeida

a96906_12-Almeida

I en kamp i den brasilianske liga mellem Botafogo og Flamengo i 2007, blev Luciano Almeida ramt af en alvorlig skade. Han kom uheldigt ind i en hård tackling og det betød, at hans ben brækkede og foden drejede 45 grader rundt og vendte ud mod højre. Heldigvis for Luciano Almeida, så gik der kun 5 måneder før han var tilbage på banen igen.

7. Henrik Larsson

a96906_7-Larsson

De fleste fodboldfans kender nok den svenske fodboldspiller, Henrik ”Henke” Larsson. Han har spillet over 100 landskampe for Sverige og blandt andet også optrådt for klubber som, Celtic, FC Barcelona og Manchester United. I 1999 brækkede Larsson benet og det betød at han var ude i 8 måneder. De 8 måneder passede dog heldigt nok lige med, at han kunne må med til EM i 2000.

6. Ewald Lienen

a96906_10-Lienen

Her siger billedet alt. Den tyske midtbanespiller, Ewald Lienen fik en grim flænge hele vejen op langs siden af låret efter en glidende tackling fra en Werder Bremen forsvarspiller i en kamp tilbage i 1981.

5. Jakob Olesen

a96906_11-Olesen

Jakob Olesen er den eneste dansker på listen. Han spillede for Viborg FF i Superligaen og i en kamp i oktober 2006, gik hans ankel af led efter et grimt sammenstød med en modspiller. Skaden betød at Olesen måtte sidde udenfor banen i 6 måneder.

4. Francesco Totti

a96906_4-Totti

Den næste mand på listen er kongen af Rom, Francesco Totti. Han er stadigvæk aktiv for Roma i dag. Totti var dog meget tæt på at ende karrieren efter et grimt sammenstød med en Empoli spiller i februar, 2006. Hans støvle hang fast i græsset, mens han krop og ben fortsatte faldet. Som man kan se på billedet så blev både ben og knæ ødelagt og skaden holdte Totti udenfor banen i mange måneder.

3. Kieron Dyer

a96906_3-KieronDier

Så bevæger vi os ind i top 3 på listen. Nummer 3 er den tidligere West Ham spiller, Kieron Dyer. Han brækkede i 2007 benet, efter en duel om bolden med en Bristol Rovers spiller. Hans ben brækkede faktisk fordi, at Bristol Rovers spilleren sparkede hårdt ind på bagsiden af det.

2. David Busst

a96906_5-Busst

Nummer 2 på listen er den tidligere Coventry forsvarsspiller, David Busst. Han blev i 1996 ramt af en alvorlig skade efter et sammenstød med Manchester United spilleren, Denis Irwin. Sammenstødet var så hårdt, at benet brækkede og derefter gik knoglen ud igennem selve huden og blodet strømmede ud. Sammenstødet blev overværet af danske, Peter Schmeichel, som faktisk fik psykolog hjælp efter episoden.

1. Eduardo Da Silva

a96906_2-DaSilva (1)

Eduardo var en meget lovende angriber og i hans første tid i en Arsenal trøje var han suveræn. I februar 2008 blev hans karriere dog mere eller mindre ødelagt. En forfærdelig tackling fra Birmingham spilleren, Martin Taylor, betød som man kan se på billedet, at Eduardos ankel gik af led og benet brækkede. Martin Taylor fik et fortjent rødt kort for tacklingen. Et år senere var Eduardo tilbage på banen, men hans karriere er dog aldrig blev så succesfuld som den kunne være blevet, hvis han ikke var blevet ramt af denne tackling.

Fodboldprodukter fra vores sponsorer – støt vores sponsorer – de støtter os!

[shopello_products]