4 – Jean-Michel Ferri

jean

Jean-Michel Ferri fik tilnavnet ‘maskinen’ i sin tid i Nantes FC, hvor han styrede midtbanen med hård hånd. Navnet blev dog hurtig en kilde til ondeskabsfulde jokes fra Liverpool-fansene, da han i 1998 skiftede til den engelske storklub. Den daværende manager Gerard Houiller besluttede, på trods af, at Ferri var i slutningen af sin karriere, at bringe franskmanden til Anfield Road. Det skulle han ikke have gjort.

Ferri tilbragte nemlig kun 47 minutter i Liverpool-trøjen, hvilket var heldigt for The Reds’ fans, Ferris spil på banen, dengang, var bestemt ikke imponerende. Houiller blev efterfølgende fyret, og kritiseret, på grund af sine mange dårlige transferindkøb.

3 – Gabriele Ambrosetti

26 Dec 1999: Gabriele Ambrosetti of Chelsea in action during the FA Carling Premier League match against Southampton played at The Dell in Southampton, England. Chelsea won the game 2-1. Mandatory Credit: Gary M Prior/Allsport

Længe før Roman Abramovich kom til Chelsea, begik klubben også transferfejl. Gabriele Ambrosetti er eksemplet på en af dme. Han blev i sine unge dage kaldt den ‘italienske Ryan Giggs’ og det var måske det navn, der i 1999 lokkede den daværende Chelsea-manager Gianluca Vialli til at købe ham for 35 million er kroner, hvilket var et bemærkelsesværdig højt beløb dengang.

Fire år og 16 kampe senere, kunne alle se, at Ambrosetti ikke var i nærheden at det samme niveau, som Giggs dengang præsterede på i Manchester United. Den tidligere Brescia-spiller rejste efterfølgende hjem til Italien og kom aldrig tilbage.

Brug piletasterne herunde for at komme videre til næste side