Af David Paris 

Hvad der sker med engelsk ungdomsfodbold disse år er ikke til at ide. U20-landsholdet kunne i juni-måned i sommers løfte VM-pokalen og kalde sig verdens bedste hold. Måneden efter kunn U19-mandskabet gøre det samme bare med EM-titlen. Nu er det så U17s tur til at nyde succes. Hvis de altså vinder finalen. De vandt nemlig tidligere i dag semifinalen mod selveste Brasilien med hele 3-1.

I spidsen for den meget imponerede sejr over Brasilien, der som bekendt er blandt verdens største talentfabrikker, står den unge engelske angriber Rhian Brewster. Han scorede i kampen tre mål, et såkaldt hattrick, og har dermed for alvor sat fokus på sig selv.

Manchester City-spilleren Phil Foden er her i kamp for Englands U17-hold i semifinalen ved VM mod Brasilien tidligere i dag (Photo: The Telegraph) 

Landstræner Steve Cooper og co. møder Spanien i VM-finalen, der spilles på lørdag.

Det er ikke første gang, at Brewster sætter sit eget navn på dagsordenen. I kvartfinalen mod USA scorede han nemlig også tre gange i 4-1-sejren. Det engelske landshold har for alvor markeret sig som en nation man skal øje med i international fodbold i fremtiden. Og mon ikke også unge Brewster, der i skrivende stund spiller i Liverpool, får tilbud om at skifte klub, når han vender hjem fra slutrunden.

Kampen mod Spanien er dog af mere betydning end blot VM-pokalen. Den handler nemlig også om revanche for Englands unge drenge. De tabte nemlig EM-finalen i foråret til netop Spanien og derfor må der være en indædt trang i dem til at ville revanchere resultatet. At de så tabte i straffesparkskonkurrence må kun gøre nederlaget endnu mere bittert.

En anden spiller, der også er værd at fremhæve for Englands hold, udover Brewster er Phil Foden, der til daglig er en del af Manchester Citys mandskab.