I sommers hentede PSG meget selvfølgeligt Ligue 1 største stjerne fra Monaco FC, der netop havde vundet ligaen på overraskende vis foran de evige favoritter fra PSG. 

AF KRISTIAN PARIS

Den handel er stadig til diskussion i  medierne nu, 7 måneder efter den fandt sted. Det er nu officielt, at PSG bliver nødt til at finde omkring 1,4 milliarder kroner for at hente Kylian Mbappe, og gøre hans nuværende lejeaftale med PSG permanent. Det sker efter en meget underlig og mærkværdig klausul er blevet aktiveret i hans profil i den forgangne weekend.

Meningen var, at de hovedstadsklubben skulle betale de over 1 milliard kroner til Monaco, men nu er de officielt forpligtet til at gøre det, efter de nu rent matematisk ikke kan rykke ned, fordi de vandt 5-2 over Strasbourg i weekenden. Det skriver engelske the Mail.

 (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

Det interessante er dog, at de to klubber havde en aftale om, at PSG ikke skulle betale en eneste krone for den unge spillere, hvis ikke de spillede med i toppen af ligaen i denne sæson.

Men for parisanerne var nedrykning aldrig nogensinde tæt på. De fører lige nu rækken med 12 points ned til netop Monaco, der ligger på anden pladsen. Og med bare 12 kampe tilbage af denne sæson, er det svært at se, hvordan hovedstadsklubben ikke skulle skrive titlen som fransk mester på listen endnu en gang.

Personligt har MBappe haft en udmærket første sæson i PSG. Han har lavet 15 mål og 14 assists i 32 kampe i alle turneringer.

Når summen skifter hænder bliver Mbappe den anden dyreste spiller i verden – kun overgået af Neymar, som kostede omkring 1,6 milliarder kroner. På tredjepladsen finder vi Paul Pogba, der også blev købt sidste sommer for omkring 1 milliard kroner af Manchester United.

Om vi ser lige så store handler denne sommer er ikke til at vide – det må tiden vise.