Hvem skal så være vært for VM i 2026?

I 2017 besluttede FIFA, at VM-værtsnationsskabet skulle gå på tur mellem kontinenterne – og det betyder altså, at hverken Europa (Rusland i 2018) og Asien (Qatar i 2022) kan byde ind med mulige værtsnationer for verdens største slutrunde.

Det betyder dog, at chancen for at et afrikansk land tager VM-slutrunden er ret stor. Her ligger Marokko i følge flere medier, forrest i feltet. Skal man ikke til Afrika, så skal man over på den anden side af Atlanten. Her finder vi både Sydamerika (Brasilien i 2014) og Nordamerika, som mulige værter.

USA har tidligere meldt deres interesse i arrangementet, mens også Mexico og Canada kunne være interesserede i at byde ind.

At være vært for sådan en stor begivenhed har dog sine forpligtelser. Det er mange mennesker, der deltager og derfor skal nationen, der bliver vært, naturligvis sørge for alt det praktiske, der følger med indlogeringerne af de forskellige hold på hoteller – og transport til træningsanlæggene osv.

Stort slutrunde – alt skal være stort

Dog kræver en så stor slutrunde også nogle store stadions. Fra FIFAs side kræves der et stadion med plads til minimum 80.000 tilskuere. Her er Marokko godt med – de er nemlig allerede i gang med at bygge et stadion med plads til 120.000.

Javier ‘Chiharito’ Hernandez er blandt Mexicos bedste spillere – mon han også er det til en eventuel slutrunde i 2026?. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Muligheden for at dele ansvaret er der også en mulighed. Det skete fx i 2002, hvor Japan og Sydkorea forsøgte at være værter begge to. En mulighed ligger i, at både Mexico, USA og Canada går sammen – og på den måde sørger for en fodboldfest af de helt store.

Sydafrika har også nogle gode bud; her snakker man om Argentina og Chile, men sidstnævnte kan få svært at få plads til så mange – både på grund af dets geografiske størrelse – og på grund af de mange bjerge.

Hvad synes du er det rigtige valg? Har du nogen præferencer? Lad os høre hvad fordelene er ved et delt ansvar frem for et land, der er værtsnation?