Det er næsten kun to uger til det hele går løs. De sidste træningskampe er ved at blive spillet og the World Cup feber er ved at komme over fans såvel som almindelige andre mennesker. 

Omgivelserne er ved at være 100 % parate, fansene valfarter til Rusland og det hele er ved at koge over inden meget længe. Verdens største fodboldfest og på renden til at begynde og danset kan begynde.

Foto: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Men vi skal huske at nyde det ekstra meget denne gang, for det kan meget vel være, at hele situationen og stemningen omkring VM ændrer sig næste gang det sker om 4 år.

Om fire år afholdes den store fodboldfest i Qatar nemlig. De blev valgt i en nærmest gennemskuelig korrupt proces i et land, hvor overtrædelse af menneskerettigheder nærmest er dagligdagsgøremål. I følge flere medier har 1200 arbejdere fra Qatar allerede mistet livet i forberedelserne til festen om fire år.

Det bliver uden tvivl den mest kontroversielle slutrunde nogensinde, men vi har heldigvis hele fire år tilbage inden det sker.

2022 bliver også året, hvor slutrunden kommer til at foregår om vinteren. Dog er det stadig uklart, hvordan det kommer til at påvirke de hjemlige ligaer, når en slutrunde afholdes midt i sæsonen  -det bliver noget af en tilvænning for både fans og spillere.

Det vi bliver nødt til er dog bare at nyde livet og nyde de store kampe, der kommer til at ske i løbet af denne sommer. Og ikke tænke så meget på slutrunden der følger efter.

Dog kan vi skrive, at det ednnu ikke er blevet besluttet, hvem, der får lov til at afholde VM i 2026 – måske bliver det et lidt mindre kontroversielt land et lidt mindre kontroversielt sted.

Første kamp kommer naturligivis til at være mellem værtsnationen Rusland og deres første gruppemodstander, Saudi Arabien den 14. juni kl. 17.