Juventus

Frankrig: Blaise Matuidi

Kroatien: Mario Mandzukic

Matuidi er en enorm vigtig brik for det franske landshold og det er træne Deschamps også god klar over. Han kommer helt sikkert til at starte inde, selvom han ikke var en del af de 11 mand, der vand semifinalen mod Belgien 1-0. Blaise Matuidi fortsætter sine fine takter på landsholdet fra klubfodbolden i Juventus sidste sæson. Og nu får han jo selskab af Ronaldo, så mon ikke de to godt kunne blive afgørende for hvor mange trofæer Juventus-spillerne løfter i næste sæson.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Mario Mandzukic er et vaskeægte stjerneangriber og det skal han også vise i VM-finale. Det får Kroatien i hvert fald brug for. Han gjorde det i semifinalen i den forlængede spilletid. Det kan godt være at han ikke altid er så synlig og markant i sine bevægelser, men han er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt – og mere behøver en angriber ikke at gøre.

Barcelona

Frankrig: Samuel Umtiti, Ousmane Dembele

Kroatien: Ivan Rakitic

Den franske midterforsvsrer Samule Umtiti kan godt have nogle enkelte defensive blundere i ny og næ – på den måde kan han minde om en ung David Luiz – men det ændrer ikke på helhedsbilledet af Barcelona-spillerens slutrunde. Han var manden, der headede til 1-0 mod Belgien og samtidig styrmanden i midterforsvaret. Dette på trods af at han ikke har rundet 26 år endnu. Den anden franskmand som Barcelona har som deltager i VM-finale er Ousmane Dembele. Offensiv-spilleren startede turneringen godt ud med flere pladser i startelleveren, men i løbet af knockout-fasen, så han ikke haft så stor indflydelse, som han måske kunne have håbet på.

Disse to spillere kommer til at møde deres gode ven og holdkammerat Ivan Rakitic på den kroatiske midtbane. Han er sammen med Luka Modric nøglen til Kroatiens succes og det bliver spændende at se, hvilke Barcelona-spillere, der trækker det længste strå.

Real Madrid

Frankrig: Raphael Varane

Kroatien: Luka Modric, Mateo Kovacic

Varane har sammen med Umtiti været hovedårsagen til Frankrigs bundsolide defensiv under denne slutrunde. Han gør det på Real Madrids hold og han gør præcis det samme på landsholdet. Imponerende. Han kommer til at stå over for sin ven Luka Modric på den centrale midtbane, mens Mateo Kovacic, den unge talentfulde midtbanespiller, formentligt bliver skiftet ind i løbet af 2. halvleg. Det har i hvert fald været tilfældet i par kampe tidligere i tuneringen.