Brøndby skal spille Superliga-kamp på en mandag. Ja, du læste rigtigt. Det lyder for godt til at være sandt, men ikke desto mindre er det tilfældet, når de mandag aften tager imod Randers FC på hjemmebane. Det er der en ganske habil forklaring bag.

Foto: Getty Images

Drengene fra Vestegnen plejer at spille deres kampe om søndagen, og som regel har de også den sene kamp på TV3+. Men nu bliver der altså rusket godt og grundig ved den tradition.

Du sidder sikkert nu og tænker, hvorfor skal de egentlig spille på en mandag? Og det er der en helt særlig grund til. Det forklarer redaktionschef på TV3 Sport, Kim Mikkelsen, nemlig til BT. Det skyldes, at den sene søndagskampen kolliderer med et andet sportsprogram på kanalen søndag aften, nemlig Formel 1, der altid bliver vist på TV3+.

Læs også: Superligaens største stjerne: Se hans nye, vilde ratings i FIFA 18

Derfor spurgte TV-kanalen Divisionsforeningen om ikke man kunne rykke hovedkampen, som oprindeligt var Brøndby IF mod Randers FC fra søndag til mandag. Det gik Divisionsforeningen med til, og derfor spilles kampen altså mandag aften.

Læs også: Vildt: Så absurd mange spillere er udtaget til Irlands trup mod Danmark

Det betyder også, at den sene kamp søndag aften bliver AaB mod OB. To klubber, der ligger meget tæt på hinanden i tabellen, og derfor en uhyre vigtig kamp for begge mandskaber.

Læs også: Ni spillere har en højere frikøbsklausul end Messi: Se hvem her

Brøndbys kamp bliver dog stadig vist på TV3+, men så prøvede Drengene fra Vestegnen da også en mandagskamp.

Det er top mod bund på Brøndby Stadion mandag aften. Hjemmeholdet har i gennemsnit fået godt og vel to point pr. kamp i denne Superliga-sæson, mens kronjyderne må nøjes med beskedne 0,5 point pr. kamp.

Læs også: Tiltrængt oprejsning til Randers: Spiller sig videre til kvartfinalerne