Den tidligere Barcelona-spiller Xavi fortæller i et interview, at han mener, at Liverpool-spilleren Coutinho er blandt verdens bedste og at den catalanske storklub burde købe ham. 

Af David Paris 

Xavi indrømmer, at den brasilianske landsholdsspiller Phillipe Coutinho er blandt verdens bedste offensive midtbanespillere, at og hans tidligere klub, Barcelona, derfor burde købe ham til klubben.

Liverpool-spilleren har på det seneste trukket overskrifter i aviserne på grund af gode præstationer, flotte mål og imponerede driblinger. Han har været en væsentlig årsag til, at Liverpool i skrivende stund ligger på førstepladsen i Premier League.

I sommer var den 24-årige spiller angiveligt også tæt på et skifte væk fra Merseyside-klubben, men Coutinho havde ingen idé om at forlade Liverpool og de ville heller ikke sælge ham billigt.

Den catalanske storklub er eftersigende klar på at forstærke holdets offensive kræfter og det er Coutinho, ifølge Xavi, den rette mand til at gøre. Xavi var i sin tid i Barcelona anfører for holdet og var med til både at vinde mesterskabet, Champions League-trofæet og pokalturneringen. Derudover var spanieren en vigtig brik på det spanske landshold, der af flere omgange vandt trofæer og titler.

Xavi siger: “Coutinho er en spiller, jeg har altid tænkt er noget særligt – men under Klopp er han kommet op et andet niveau. Lige nu er der er ikke nogen bedre midtbanespillere i Europa.Han har altid vist kvalitet, men nu er han konsekvent en god spiller, og det er gode nyheder for Liverpool, hvis de virkelig vil udfordre til titlen.”

Spørger man Liverpool-træner Jurgen Klopp, er han ikke begejstret for at lade sin stjerne forlade England og i hvert fald ikke billigt.