Af David Paris 

1. Målmand – Santiago Cañizares

Den spanske målmand Santiago Canizares tilbragte helle 11 år i Real Madrid og han var en rigtig klubmand. Født og opvokset i den spanske hovedstad, men på trods af ihærdige forsøg, slog han aldrig rigtig igennem som førstemålmand. Kun 54 optrædner i den hvide Real Madrid-trøje fordel på 11 år er ikke imponerede og derfor blev han solgt til Valencia.

I den lidt mindre La Liga-klub fik han rigtig succes og spillede i alt 418 kampe, vandt to La Liga-titler, to cupturneringer og to UEFA up-trofæer, altså samme fordelt på 10 år i træk. Man kan på mange måder sige, at Canizares blev en succes, da han forlod Santiago Bernabeu.

2. Højre back – Juanfran

Der er få ting der er hårdere at erkende, end hvis man lader et talent gå og efterfølgende ser ham blive en større succes i sin nye klub, end han var i sin gamle. Det er præcis tilfældet med højrebacken Juanfran. Der er nemlig ikke mange der ved det, men faktisk startede den i dag 32-årige spanske landsholdsspiller sin karriere hos Atletico Madrids rivaler, Real Madrid.

I kongeklubben fik han dog kun 6 kampe for førsteholdet og blev i 2006 solgt til Osasuna, men efter et par år med regelmæssig fodbold vendte Juanfran hjem til Madrid, denne gang dog med en hvid og rød-stribet trøje, i stedet for en helt hvis.

Siden 2011 har han nemlig spillet for Atletico Madrid og han betragtes i dag en som af verdens aller bedste spillere på sin position. I 2013/14-sæsonen var en vigtig brik i Diego Simeones vilde sæson, der sikrede klubben det spanske mesterskab og en plads i Champions League-finalen.

3. Midterforsvarer – Ezequiel Garay

Den argentinske midterforsvarer Ezequiel Garay kom til Real Madrid som en solid midtstopper og med et højt bundniveau efter fire gode år i Racing Santander. Det var det år, hvor Fabio Cannavaro skiftede til Juventus og selvom Garay kun kostede omkring 80 millioner danske kroner, var han udset til at være den næste store midterforsvarer i hovedstadsklubben.

After a fairly successful first season – making 23 appearances – José Mourinho’s arrival the following summer demoted Garay to fourth-choice centre-back. He was soon sold to SL Benfica as part of the deal to bring Fabio Coentrão to the Bernabeu.

En sæson, hvor han spillede 23 kampe var en succes, men so kom Jose Mourinho til klubben og Garay blev en del af handlen, der bragte venstrebacken Fabio Coentrao til Santiago Bernabeu.

Hans tid i Portugal fik Manchester United og Chelsea til at være interesserede, men han valgte i stedet en million-kontrakt hos russerne fra Zenit St. Petersburg og vandt i 2014-15-sæsonen det nationale mesterskab. I dag er han tilbage i Spanien, dog for Valencia, som han skiftede til sidste sommer.

4. Midterforsvarer – Walter Samuel

Walter Samuel kom til Real Madrid fra Serie A i en 185 millioner kroner-handel med AS Roma efter en par gode sæsoner. Han blev handlet som den nye leder i Madrid-forsvaret, men successen udeblev og han vendte efter kun én sæson, tilbage til Italien, denne gang for Inter.

Der gik dengang rygter om, at det var den italienske kultur, som han bedre kunne lide end den spanske og det blev altså afgørende for Samuels valg af karriere, for han spillede faktisk over 30 kampe for Real Madrid.

Med Inter vandt han i sin tid fem Serie A-titler, tre pokaltrofæer og én Champions League-triumf.

5. Venstre back – Zé Roberto

Det er mange år siden, at den brasilianske profil Ze Roberto gjorde sig i Real Madrid-outfit. Faktisk helt præcist 19 år. I dag, i en alder af 43 år, er han stadig en del af de brasilianske mestre, Palmeiras’ startopstilling, hvor han på venstre back-position både scorer mål og laver assists.

Han spillede to sæsoner i Real Madrid men blev aldrig rigtig en del af startopstillingen. Han blev solgt og blev senere en kæmpe succes i Bundesligaen, med over ti år i Tyskland og samlet med mere end 300 kampe for Bayern München og Bayer Leverkusen.

Af trofæer vandt han fire tyske mesteskaber og to pokalturneringer. Han var en helt i det tyske og eksperter betragtede ham på daværende tidspunkt som en af verdens bedste venstre back.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side