Danske trøjer

Fodbolden som sportsgren har eksisteret siden slutningen af 1870’erne i Danmark. Det er en nationalsport og store fankulturer er bygget op omkring den smukke og til tider rå og barske sportsgren. En af de vigtigste faktorer i fankulturen er muligheden for at identificere sig med og støtte op om sin fodboldklub.  Her spillere fodboldtrøjen ind som et helt bærende element. Nedenfor er der en liste over danske fodboldtrøjer. Det er ikke udelukkende Superliga klubber der er repræsenteret nedenfor, men også de klubber der traditionelt har hørt til i toppen af dansk fodbold. Du kan se den nuværende superliga stilling her.

Brøndby trøjeBrøndby trøje – Den gule trøje fra en af Danmarks mest succesrige klubber gennem tiderne, burde være at finde på enhver Brøndby fan. Alle som støtter Vestegnens stolthed og som uge efter uge er at finde på stadion, og som står sammen med klubben i med- og modgang. Lad os sammen lade Sydsiden skinne med den gule farve så klart som det metal, klubben og de tusinder af fans hungrer efter. Brøndby synes at være på vej tilbage mod toppen af dansk fodbold. Planen er klar og ungdomsarbejdet kører på skinner. Vestegnens drenge og tusindvis af fans drømmer igen store drømme om en ny guldalder, som den man havde i 1980- og 90`erne.

 

aab trøjeAAB trøje – Den klassisk stribede fra en historisk klub. AAB trøjer er et must for alle AAB fans, som ønsker at skabe stemning og fest på stadion. Hele Nordjyllands hold med de stolte traditioner  med den meget let genkendelige trøje, en trøje som klart tilkendegiver, hvem man støtter. Trøjen som så mange landsholdsspillere har været iklædt. Så gør som klublegenden Mr. AAB Torben Boye  gjorde 560 gange, tag den stribede, røde trøje på og tag turen til stadion og støt holdet i jagten på en gentagelse af den store succes fra sæsonen 2013/2014.

 

fck trøjeFCK trøje – Den hvide trøje med løvelogoet på brystet, som pryder Byens Hold, og som så mange landsholdsspillere fra både ind- og udland har båret, må og skal bæres af enhver, som uge efter uge finder vej til Nedre C i den nationale arena. Klubben står på skuldrene af Danmarks ældste klub KB og af traditionsklubben B1903. De to moderklubber til FCK  har til sammen haft mere end 250 års dansk fodboldhistorie på bagen, en fodboldkulturarv uden sidestykke i Danmark. Det er denne kulturarv alle I fans weekend efter weekend er med til at løfte og bære sammen med spillerne. En tung arv at løfte, men sammen er vi stærke.

 

hobro trøjeHobro trøje – Sammenholdet blandt fyraftensprofessionelle på banen i den gule og blå trøje burde være en inspiration til alle for at komme på stadion iført den smukke gule og blå klubtrøje. Byen skal være med til stolt at vise klubbens farver og den styrke, der er i sammenholdet fra en klub uden millioner på bankkontoen, men med vilje og gejst sjældent set på danske fodboldstadions. Det burde ikke kun være spillerne og enkelte fans, som er på stadion. Fans som messer su su su superlig, men hele Hobro og omegn, som samstemmende lader stemme gjalde højt over by og land.

 

agf trøjeAGF trøje –  Enhver dedikeret fan af landets næstældste fodboldklub burde eje mindst en af de klassiske hvide AGF trøjer med det smukke røde logo. Klubben, som har fostret så mange store spillere, og som har en tradition for altid at kæmpe om hver centimeter på banen. Smilets by burde iføre sig AGF uniformen, komme på stadion og følge klubben med de mange år på bagen i deres kamp for at vende tilbage til Superligaen. Lad os sammen gøre NRGI Park til en fæstning, hvor modstanderen igen får svært ved at samle point sammen.

 

fcm trøjeFC Midtjylland Trøje – Nu er tiden til at alle med superliga gulddrømme  skal iføre sig deres  ulveklæder, for de midtjyske ulve har for alvor bidt sig fast i førstepladsen i Superligaen. Lad den klassiske sorte trøje med de  flotte røde markeringer fylde stadion til støtte for ulvene på jagt. Byttet er guld og international succes, så kom på stadion og hjælp drengene så denne mulighed ikke smutter mellem fingrene på FC Midtjylland igen. Spillerne er klar, de står på stadion iført uniformen, så til alle lyder der nu et råb om at komme på stadion og være med til forhåbentlig at sikre klubbens første mesterskab.

 

ob trøjeOB trøje – For mange mennesker udenfor landets grænser er Odense by kendt som H. C. Andersens fødested og byen hvor eventyr og fortællinger opstod. Men for odenseanere er det ikke kun H. C. Andersen, der kan fortælle eventyr. Byens fodboldhold, som stolt bærer den klassiske blå- og hvidstribede trøje. Det er den uniform som man iklæder sig, når man tager på stadion for at støtte byens drenge. Kunne trøjen tale, ville den fortælle eventyr om vundne titler, slaget om Fyn og rejsen mod Landsholdstrøjen.

 

sønderjyske trøjeSønderjyskE trøje – Nu er tiden til at landsdelen, som har oplevet at blive delt, og at have tilhørt Tyskland, står sammen under den flotte lyseblå trøje og støtter kampen om at få den smukke lyseblå trøje på vej mod fodboldhimlen og den blå sommerhimmel, som trøjen deler farve med.  Sønderjyske Fodbold, en del af Sønderjysk Elite, har som en af de første klubber fået samlet mange grene af elitesport og har fået erhvervslivet med på en satsning for at bringe SønderjyskE og landsdelen på land- og fodboldkortet.

 

vff trøjeVFF trøje – Grøn er vårens hæk, håbet er lysegrønt, grøn er plænen og grøn og hvid er den trøje, som Viborgs stolte fodboldhelte spiller i. Lad den nye tværstribe trøje i de klassiske Viborg FF farver pryde dig og se om kløverlogoet på trøjen ikke kan bringe held både på banen og blandt fans på lægterne, når de, forhåbentlig i tusindtal, kommer og støtter Viborg FF i deres hårde kamp for at vende tilbage til Superligaen og til toppen af dansk fodbold.

 

fcv trøjeFC Vestsjælland – Som Superligaens yngste professionelle klub og ”babyen” blandt de øverste  tolv i Dansk fodbold, er der brug for, at Slagelse By ifører sig den klassiske røde trøje, kommer på stadion og støtter barnet i dets første spæde skridt blandt de tolv bedste i dansk fodbold. Så lad den klassiske røde Slagelse trøje fylde stadion og puste liv i håbet om, at der også i næste sæson vil være Superliga og masser af bold på programmet, når FC Vestsjælland løber ind på banen.

 

randers trøjeRanders FC trøje – Medaljerne er indenfor rækkevidde, og nu er tiden er inde til, at man i Randers hægter sig på vognen trukket af de lyseblå heste, ifører sig den lyseblå trøje, kridter skoene og haster mod stadion for at hjælpe med at få hestene op i fart. Superligaen nærmer sig opløbet og med støtte fra jer i den lyseblå trøje, kan vi sammen komme i mål og måske hænge medaljer om halsen og tage på eventyr i Europa næste år.

 

silkeborg trøjeSilkeborg IF trøje – Silkeborg spiller som altid i de velkendte røde og hvide farver. En klub med stolte traditioner og en plan for fremtidig superliga deltagelse. Det nye stadion står klar i 2016 og samarbejdet med en Danmarks met driftige forretningsmænd , Lars Larsen og dermed JYSK, kan kun give Silkeborg IF et stort skub i den rigtige retning Så kom og støt op om de røde og hvide på det nye stadion, og lad os igen ved fælles hjælp sætte os på toppen af dansk fodbold.

 

lyngby trøjeLyngby BK trøje – Kampen er gået ind for de sidste tre point som kan være med til at sikre oprykning til superligaen. Hjælpen til de kongeblå skal findes i jer, de trofaste fans,  The Blue Vikings. Så nu er det på med den kongeblå trøje, smør stemmerne, find slagsangene frem, lad de kongeblå flag veje, tag turen til stadion og støt de stolte Lyngbydrenge i opløbet om en af de to pladser, som giver adgang til dansk fodbolds forjættede land, Superligaen.