SønderjyskE trøje

SønderjyskE Fodbold er en del af en sammenslutning, som hedder Sønderjyske Elite. Sammenslutningen er en paraply, som omfatter elitesporten i den Sønderjyske region indenfor håndbold, både på herre- og på damesiden samt hockey og selvfølgelig fodbolden.

 

SønderjyskE er ikke bare en klub

Det er forskellige klubber, som er samlet under denne eliteparaply: Haderslev Fodbold Klub, Vojens Ishockeyklub, Sønderborgs Herrehåndboldklub og kvindehåndboldklubben IK Sønderjylland i Aabenraa.

 

Fodbolden i Sønderjyske Elite er bygget på Haderslev Fodboldklub, som blev stiftet tilbage i 1906. Haderslev Fodboldklub består indtil år 2000, hvor man for første gang får en sønderjysk klub i Superligaen. Klubben hedder nu HFK Sønderjylland, i et forsøg på at samle landsdelen under en klub og tiltrække sponsorerne. Projektet lykkedes dog ikke og allerede samme år måtte man en tur ned i 1. division igen, dog uden at man i lokalområdet mistede troen på, at man en dag ville kunne blande sig i toppen af dansk elitesport.

 

I 2003 efter nogle års tiltag og med både håndbold på herre og dame siden, samt hockey som nærmede sig eliten i Danmark, valgte man at samle det hele under en paraply i Sønderjysk Elite.

Med et hårdt og langt træk lykkedes projektet, og samtlige sportsgrene har nu hold i den bedste række i Danmark.

 

Fra 2005 har SønderjyskE været en del af Superligaen, man har en 6. plads i ligaen som bedste resultat, men man har flere gange trodset bookmakernes odds, og er blevet i Superligaen, selvom de i flere sæsoner var blandt favoritterne til at rykke ud.

 

I sæsonen 2013/2014 reddede SønderjyskE sig fra at rykke ned i 1. division i sidste spillerunde efter en sejr over FC Midtjylland, og kampen for at blive en del af Superligaens absolutte top blev forlænget med endnu en sæson.

 

Sønderjyske Elite fodbold har endnu ikke fået det store tag i Publikum, det er som om Haderslev lige skal finde sig til rette med at man nu er en elite fodboldby.

Det har dog ikke fået hverken de sportslige eller de økonomisk ansvarlige til at ryste på hånden, Målsætningen er klar man vil forene erhvervslivet og idrætslivet for at skabe et stærkere Sønderjylland, som kan måle sig med de største i Danmark både på erhvervs- og på sportssiden.

 

Dansk kvalitet

Sønderjysk Elites fodboldfans har for at vise at den oprindelige moderklub i Haderslev i starten var både for danskere og tyskere på grund af det opdelte Sønderjylland dengang klubben blev stiftet, haft tyske flag med på stadion og bannere med sloganet ”Deutches Mentalitet, Dänisches Qualität”. Det har ført til mindre splittelse blandt fansene, men mange har dog valgt med vanlig dansk ironi at grine lidt af det og lade det passere, uden at gøre større væsen af det.

 

SønderjyskE spiller deres hjemmekampe på Haderslev Stadion, også kendt som Sydbank Park, og har en kapacitet på 10.000. Hjemmebanen er blevet udbygget meget de senere år for at kunne tilbyde både sponsorer og tilskuere noget særligt, når de kommer på stadion.

 

Selvom overbygningen SønderjyskE Elite er en ung sammenslutning, så har man allerede haft en del spillere, som har gjort sig gældende på det danske landshold. Spillere som Johan Absalonsen, Lasse Vibe, Johnny Thomsen, som mens han spille i FCK var inde over landsholdet, samt Simon Poulsen, som nu spiller i AZ Alkmaar.

 

Andre spillere som Quincy Antipas har bestemt gjort et indtryk på dansk fodbold, og det er næppe den sidste storspiller, som kommer fra det sønderjyske samarbejde.

 

I den nuværende trup er der profiler som Per Kanstrup, Niels Lodberg, Daniel Jensen samt den tidligere Brøndby og FCK spiller Johan Absalonsen.

 

Sådan ser SønderjyskE’s trøje ud

Samtlige professionelle hold i Sønderjysk Elite har den samme hjemmebanedragt. Den lyseblå trøje med de hvide markeringer er et gennemgående tema for hele eliteafdelingen. Trøjen har en klar lyseblå bund med en hvid stribe i venstre side med en mørkeblå kant mellem det hvide og det lyseblå. Der er desuden en hvid krave, som er lidt underspillet, og minder om det, man finder på en ”grand dad” t-shirt.

 

Trøjen har desuden hvide markeringer under armene og minder ikke i design om andre trøjer i Superligaen, og selvom man deler den lyseblå farve med Randers, så er man ikke i tvivl om forskellen på de to trøjer. Tidligere spillede SønderjyskE i en næsten hel rød spillerdragt på udebane, men den nye er mere afdæmpet farvemæssigt.

 

Hele Sønderjysk Elite bærer også den samme udebanetrøje. Det er en sort udgave af den lyseblå. Den hvide stribe på den lyseblå  er dog på den sorte udskiftet med en lyseblå stribe med mørkeblå og hvide kanter, og kraven er også holdt i den lyseblå farve og danner en flot kontrast til den sorte farve. Den sorte udebane trøje en som virkelig skiller ud med sit design og med den lyseblå kontrastfarve til den sorte bundfarve.

 

Så mangler der kun, at man får trukket tilskuerne til stadion så de unikt designede trøjer kan blive luftet.