Den store guide til fodboldstøvler

Fodboldstøvler – Her på siden kan du læse fodboldspillerens guide til valg af fodboldstøvler. Hvis du er i tvivl om, hvilke fodboldstøvler du skal vælge, så kan du helt sikkert få en masse hjælp til valget i denne guide.

Guiden er skrevet af Fodbold.dk og dets’ ejere. Alt vi har skrevet, er skrevet ud fra egne og andres erfaringer. Vi håber dog på, at denne guide kan være til stor hjælp for dig, når du skal til at vælge nye fodboldstøvler.

 

NYHED: Nu kan du se fodboldstøvler fra danske butikker med løbende opdaterede priser her

Du får gevinsten af at vi har været på IT-kursus 🙂 Vi har her udviklet et system, hvor du kan se produkter, der bliver løbende opdateret automatisk både mht priser og produkter, og delt op i relevante kategorier for dig (til at starte med fodboldstøvler nedsat med 50% eller mere, Nike fodboldstøvler, Puma fodboldstøvler og Adidas fodboldstøvler. Mangler vi nogle helt kategorier, så skriv endelig til os! Så prøver vi at se om det kan implementeres.

Hvis du benytter links på denne side, og du ender med at købe nogle fodboldstøvler eller noget helt andet, så får vi en mindre provision her på fodboldspilleren.dk. Vi håber det er noget du vil støtte op om.

Fodboldstøvler med mininum 50% rabat!

Nedenstående fodboldstøvler er udvalgt efter et kriterie! Der skulle være minimum 50 % rabat og gerne mere. Det er blandet landhandel af indendørs, kunstgræs og helt almindelige fodboldstøvler, der er sat rigtig meget ned. Prisnedsættelsen kan skyldes forskellige ting, som bare at butikken, som har dem på lager vil holde et super attraktivt tilbud! Det kan også være sidste års modeller eller restpartier… Forklaringerne kan være mange, men prisen er i hvert fald lav!

[et_pb_shop type=”product_category” show_pagination=”on” include_categories=”1440″ orderby=”menu_order” sale_badge_color=”#008000″ _builder_version=”3.25.3″ custom_padding=”15px|15px|15px|15px|true|true” border_width_top=”8px” border_color_top=”#008000″ border_width_left=”4px” border_color_left=”#000000″ global_colors_info=”{}”][/et_pb_shop]

Nike fodboldstøvler

Nike er en af de mest populære mærker når det kommer til fodboldstøvler såvel som så meget andet sportsudstyr. Nedenfor kan du finde en masse forskellige fodboldstøvler fra Nike!

[et_pb_shop type=”product_category” show_pagination=”on” include_categories=”1441″ orderby=”menu_order” sale_badge_color=”#008000″ _builder_version=”3.25.3″ custom_padding=”15px|15px|15px|15px|true|true” border_width_top=”8px” border_color_top=”#008000″ border_width_left=”4px” border_color_left=”#000000″ global_colors_info=”{}”][/et_pb_shop]

Adidas fodboldstøvler

Adidas har altid været en solid garant for nogle fantastiske gode fodboldstøvler. Nedenfor kan du se et udvalg af Adidas fodboldstøvler som du kan købe i danske butikker online:

[et_pb_shop type=”product_category” show_pagination=”on” include_categories=”1442″ orderby=”menu_order” sale_badge_color=”#008000″ _builder_version=”3.25.3″ custom_padding=”15px|15px|15px|15px|true|true” border_width_top=”8px” border_color_top=”#008000″ border_width_left=”4px” border_color_left=”#000000″ global_colors_info=”{}”][/et_pb_shop]

Puma fodboldstøvler

Faktisk var Puma og Adidas samme virksomhed i tidernes morgen. Men en uenighed blandt brødre gjorde at virksomheden blev delt op i Puma og Adidas. Nedenfor kan de fodboldstøvler fra Puma, som kan købes i en række forskellige danske sportsbutikker direkte på nettet.

[et_pb_shop type=”product_category” show_pagination=”on” include_categories=”1447″ orderby=”menu_order” sale_badge_color=”#008000″ _builder_version=”3.25.3″ custom_padding=”15px|15px|15px|15px|true|true” border_width_top=”8px” border_color_top=”#008000″ border_width_left=”4px” border_color_left=”#000000″ global_colors_info=”{}”][/et_pb_shop]

Nedenfor kan du se en god test af fodboldstøvler fra Unisport.

Vedligehold af fodboldstøvler

På et tidspunkt er dine fodboldstøvler slidt ned. Det kan dog variere rigtig meget hvor lang tid det tager før dine fodboldstøvler er slidt ned, og videre så kan dine fodboldstøvler være meget bedre at bruge og have på, hvis du følger nedenstående tips.

Efter træning

Når du er kommet hjem fra træning bør du gøre følgende to ting:

 1. Tag støvlerne ud af tasken … Ved at de kommer ud i luften undgår de at blive dovne og ulækre blandt alt dit andet fodboldvasketøj!
 2. Tag indlægssålerne ud af fodboldstøvlerne. Lad dem tørre for sig selv!

Når mor eller far eller du selv vasker støvlerne, så husk på følgende:

 • Vask fodboldstøvler i rent vand! Det vil sige uden sæbe
 • Læderstøvler og skindstøvler bør behandles med læderfedt, olie, balsam eller den creme, der nu er anbefalet til den specifikke støvle!
 • Fodboldstøvler må  ikke vaskes i vaskemaskinen.
 • Fodboldstøvlerne må ikke tørres i tørretumbleren
 • Fodboldstøvler må ikke sættes til at tørre på radiatoren.
 • Tør eventuelt med køkken rulle eller avispapir, eller hvis du har det en støvlevarmer. (Tip: Støvlevarmere kan købes billigt i de fleste skibutikker som eksempelvis her hos Skiwear4U .)

Der findes i dag en række forskellige mærker der laver fodboldstøvler, men de fleste forholder sig kun til tre brands:

Adidas fodboldstøvler

Adidas fodboldstøvler – Adidas har udviklet en række forskellige fodboldstøvle designs for eksempel ACE, Nemeziz, X og Copa, der alle sammen er forskellige typer af Adidas fodboldstøvler. Stjerner som David Beckham og Steven Gerrard har brugt Adidas fodboldstøvler igennem deres karriere.

Nike fodboldstøvler

Nike fodboldstøvler – Nike har ligesom Adidas en række forskellige typer fodboldstøvler som Mercurial, Magista, Hypervenom og Tiempo. De forskellige Nike fodboldstøvler kan du læse meget mere om igennem linket, der indleder denne tekst.

Stjerner som Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic spiller i Nike fodboldstøvler.

Puma fodboldstøvler

Puma fodboldstøvler – Puma er i forhold til Adidas og Nike væsentligt mindre, dog er de en meget vigtig producent og designer og i dag er de fleste enige om at Puma fodbolstøvler absolut er blandt verdens bedste fodboldstøvler. Puma har også en række modeller bl.a. ONE, evoSPEED, evoTOUCH og evoPOWER (Vigor).

Valg af fodboldstøvler ud fra ens position på banen

Der er ingen tvivl om, at fodboldstøvlen er en fodboldspillers vigtigste udstyr. Fodboldstøvlen har gennem de seneste 15-20 år gennemgået en massiv udvikling. Der bliver konstant udviklet nye fodboldstøvler og grænserne for hvad der kan lade sig gøre, bliver presset til det yderste af producenterne. En fodboldstøvle er ikke længere blot en fodboldstøvle, det er et stykke avanceret teknologi, som har flere års forskning bag sig.

Fodboldstøvler bliver idag udviklet og tilpasset til den enkelte position. Man laver fodboldstøvler med forskellige egenskaber. Man forsøger at udvikle fodboldstøvler, som indeholder de egenskaber som man skal bruge på de enkelte positioner. Et godt eksempel på dette, findes på midtbanen, hvor man er meget i boldbesiddelse. Midtbanespillere søger typisk en fodboldstøvle, som kan give dem god boldkontrol og som samtidig indeholder elementer, der sikrer de bedste forudsætninger for, at slå den gode og præcise aflevering. Det var bl.a. baseret på dette, at man udviklede Nike CTR 360, som senere hen blev til Magista.

Position

Det er altså muligt, at vælge fodboldstøvler ud fra den position man indtager på banen. Det betyder selvfølgelig ikke, at man absolut SKAL vælge en af de støvler, der står under ”midtbanespillere,” hvis man er midtbanespiller. Der er naturligvis frit valg på alle hylder, men hvis man er i tvivl, så kan ens position give en meget god indikation af, hvad man eventuelt skal kigge efter. Herunder finder du en række forslag til fodboldstøvler, som vil være gode til de bestemte positioner.

Bemærk at støvlerne står i uvilkårlig rækkefølge.

Fodboldstøvler til målmænd:

En målmand bruger primært fødderne til, at bevæge sig over korte distancer og til at sparke lange og korte afleveringer. Det er vigtigt at man kan sparke langt og det er derfor oplagt, at finde en fodboldstøvle med noget power. Samtidig er det vigtigt, at den giver noget stabilitet, komfort og beskyttelse. Vi har herunder udvalgt 4 støvler, som indeholder mange af disse egenskaber:

Adidas Copa

Nike Tiempo

Puma evoPOWER – Vigor

Nike Magista Opus

Fodboldstøvler til forsvarsspillere:

Den moderne forsvarsspiller skal være pasningssikker og frygtløs. Den centrale forsvarsspiller har gennem de seneste år, fået en mere central rolle i det opbyggende spil. Man skal som forsvarspiller være frygtløs og turde, at gå ind i tacklingerne og det er derfor vigtigt, at den fodboldstøvle man har på giver optimal beskyttelse.

Her vil man typisk se, at en forsvarsspiller er en af de spillere, der godt kan gå på kompromis med vægten på fodboldstøvlerne. Letvægt og beskyttelse går nemlig ikke altid hånd i hånd.
 Vi har herunder udvalgt 6 støvler, som indeholder mange af de egenskaber, som en forsvarsspiller skal bruge:

New Balance Visaro

Puma evoPOWER – Vigor

Nike Tiempo

Adidas Copa

Puma King

Mizuno Morelia II

Fodboldstøvler til backs:

Backens funktion har gennem de seneste år ændret sig markant. Før i tiden var backen meget mere en forsvarsspiller end en angrebsspiller. Opgaven var tidligere, at tage sig af den farlige wing og hjælpe de centrale forsvarsspillere. I dag er det anderledes og backen er et stort aktiv i et holds offensiv. En back skal kunne løbe op og ned ad siden i 90 minutter og både være i stand til at være angrebsspiller og forsvarsspiller.

En back kan derfor både søge nogle fodboldstøvler som ligner den centrale forsvarsspillers, men også nogle som ligner dem, en wing skal bruge. For en moderne back skal der være fokus på fart, kontrol og gode sparkeegenskaber. Specielt gode sparkeegenskaber er vigtige, så de præcise og dødbringende indlæg ligger som de skal gennem alle 90 minutter. Vi har herunder udvalgt 5 støvler, som indeholder mange af de egenskaber, som en back skal bruge:

Puma evoSPEED

Puma evoPOWER – Vigor

Adidas ACE

Adidas X

Nike Mercurial Vapor / Superfly

Fodboldstøvler til midtbanespillere:

Midtbanespillere er et vidt begreb. Hvis man indtager den mere defensive position, kan man med fordel kigge fodboldstøvlerne forslået til den centrale forsvarsspiller. En god central midtbanespiller skal kunne kontrollere spillet og slå præcise afleveringer.

Her skal støvlerne kunne lidt af hvert, da det også er vigtigt, at midtbane- spilleren kan tackle og sende nogle præcise afslutninger af sted mod mål. Som midtbanespiller søger man typisk en allround støvle, som kan lidt af det hele. Der kræves også noget specielt af knopsystemet, når midtbanespilleren laver sine hurtige vendinger og korte spurter. Vi har herunder fundet 5 støvler, som indeholder mange af de egenskaber, som en midtbanespiller har brug for:

Nike Magista

Adidas ACE

Puma ONE

Puma evoTOUCH

New Balance Visaro

Fodboldstøvler til angribere og wingers:

De sidste positioner er de mest offensive. Det er her målene primært skal komme fra og det er derfor vigtigt med gode sparkeegenskaber. Fart og præcise driblinger er ligeledes essentielt for en angriber eller en wing, f.eks. når en forsvarsspiller skal snydes.

Det er dog forskelligt, hvilke egenskaber der lige passer bedst. Den store boksangriber som sparker hårdt, skal primært fokusere på sparkeegenskaber, hvorimod den lille hurtige wing eller angriber skal have nogle lette støvler med præcis boldkontrol. Vi har herunder udvalgt 6 støvler, som indeholder mange af de egenskaber, som en wing eller angriber har brug for:

Nike Mercurial Vapor / Superfly

Nike Hypervenom

Adidas X

Adidas Nemeziz

Puma evoSPEED

New Balance Furon

Hvilket overdelsmateriale skal man gå efter når man køber fodboldstøvler?

fodboldstøvler

Nu har du læst lidt om, hvordan man kan vælge fodboldstøvler ud fra ens position på banen. Der findes naturligvis også andre ting, som man skal tage højde for, når man skal vælge nye fodboldstøvler. En af de ting man skal overveje er, hvilket overdelsmateriale man ønsker støvlen skal have. Når man siger, at fodboldstøvlen har udviklet sig meget gennem de seneste 15-20 år, så er overdelen faktisk en af de elementer, som har udviklet sig mest. Overdelen udgør jo egentlig selve fodboldstøvlen og derfor er det vigtigt, at man har fokus på den, når man vælger fodboldstøvler.

Der findes i dag et hav af forskellige overdelsmaterialer. Der er nogle forskellige ting som karakteriserer de forskellige overdele, men det kan dog være svært, at inddele dem. Herunder kan du læse lidt mere om, hvad der karakteriserer de mest populære overdelsmaterialer.

Læder/skind overdel:

Læder er et af de mest brugte og populære materialer, når man snakker om overdele til fodboldstøvler. Hvis du vælger en læderstøvle, så er du sikret en rigtig god komfort. Den mest komfortable og bløde type af læder, er det populære kængurulæder. Der findes dog også mange andre typer af læder og fælles for dem alle er, at de giver et super lækkert touch på bolden og en god komfort. Læder har også en god evne til, at tilpasse sig en fod og derfor kan de fleste bruge en fodboldstøvle med en læderoverdel.

Der findes i dag også flere læderemulerende materialer. Et læderemulerende materiale er ikke rigtigt læder. Det er et kunstigt materiale, som kombinerer kvaliteterne fra microfiber og læder. Vi har herunder lavet en liste over nogle populære fodboldstøvler, som har en overdel af ægte læder.

Nike Tiempo

Adidas Copa

Puma King

Mizuno Morelia II

Puma ONE

Kunstig overdel:

Fodboldstøvler med en overdel af et kunstigt materiale er gennem de seneste år blevet meget populære. Når man snakker om en overdel af et kunstigt materiale, så mener man for det meste microfiber. Der findes dog mange forskellige typer af microfiber.

Fordelen ved en overdel af et kunstigt materiale som microfiber er, at det kan laves utroligt tyndt og meget let. Man ser ofte kunstige materialer blive brugt på speedstøvler, f.eks. Adidas X, Nike Mercurial Vapor og evoSPEED. En overdel af microfiber eller et andet “kunstigt” materiale giver dig et meget præcist og skarpt touch på bolden, fordi den er så tynd og let.

Adidas X

Nike Mercurial Vapor XI

Nike Hypervenom

Puma evoSPEED

Vævet overdel:

Det seneste nye inden for overdele til fodboldstøvler, er den vævede overdel. En vævet overdel er lavet af små snore, som er vævet sammen så det minder om en sok. Nike har deres Flyknit og Adidas har deres Primeknit. Det minder om en sok og det føles også som om man har en sok på, når man spiller med en fodboldstøvle med en vævet overdel. Det giver en oplevelse af, at man faktisk ikke har en fodboldstøvle på, fordi det føles så naturligt.

En vævet overdel giver fantastisk god komfort og den sidder meget tæt til foden. Man får et godt og præcist touch på bolden og sparkeegenskaberne er meget naturlige.

Nike Mercurial Superfly V

Nike Magista

Adidas ACE

Adidas Nemeziz

Hvilket type knopsystem skal man vælge?

En helt central del af en fodboldstøvle er dens knopsystem. Forstil dig hvordan det ville være, hvis en fodboldstøvle ingen knopper havde? Så var der vidst ikke meget fodboldstøvle over den. Det er knopperne, som gør at du kan stå fast på banen, komme op i fart og lave hurtige vendinger. Producenterne har gennem de seneste år også haft mere fokus på knopperne og det system de sidder i.

Der er meget stor forskel på de knopsystemer, der sidder på de forskellige støvler. De forskellige knopsystemer er gode på hver deres måde. Der findes knopsystemer med alt lige fra runde til helt firkantede knopper. Hvert knopsystem har fokus på nogle forskellige ting. På de såkaldte ”speedstøvler” som f.eks. Adidas X, Nike Mercurial Superfly og Puma evoSPEED, har man fokus på fart og hurtig acceleration. Knopsystemet er derfor lavet efter, at man kommer hurtig op i fart og at man får en optimal kraftoverførsel. På samme måde er andre fodboldstøvlers knopsystemer tilpasset, så de giver den enkelte fodboldstøvle de rette egenskaber.

Denne store variation i knopsystemerne betyder også, at det kan være svært, at pege præcist på, hvad man skal gå efter. Der findes dog en enkel måde, hvorpå man kan inddele knopperne. Man kan nemlig inddele fodboldstøvlerne og deres knopper efter, hvilket type underlag de passer til.

FG og SG knopper

Den mest hyppige type er FG knopper, som er knopper der er lavet til spil på fast underlag, f.eks. græsbaner. Det er typisk FG knopper man skal gå efter, når man skal have nye fodboldstøvler. En anden kendt type er SG knopper. Det er den type som mange professionelle fodboldspillere bruger. SG knopper er lavet spil på et blødt underlag f.eks. våde græsbaner. SG knopperne er karakteriseret ved, at de er lavet af jern.

Det er en god idé, at finde ud af hvilket underlag man skal spille på inden man køber nye fodboldstøvler. Hvis man ved, at man skal spille på flere forskellige underlag f.eks. græs og kunstgræs, så er det en god idé, at købe flere par fodboldstøvler. Specielt kunstgræs skal man være opmærksom på. Hvis man spiller med et par FG støvler på en kunstgræsbane, så frafalder ens reklamationsret. Det betyder bl.a., at man ikke kan få et par nye støvler, hvis dem man har skulle ske at gå i stykker.

Vi har lavet en oversigt, som kort forklarer hvilket type underlag de forskellige typer af knopper passer til.

Oversigt over typer af underlag

FGFirm Ground FG fodboldstøvler er støvler til et fast underlag, f.eks. græsbaner.
SGSoft Ground SG fodboldstøvler er støvler til et blødt underlag, f.eks. våde græsbaner. SG støvler har som oftest knopper af jern.
HGHard Ground HG fodboldstøvler er støvler til et hårdt underlag, f.eks. jord- og grusbaner.
AGArtifical Ground AG fodboldstøvler er støvler til kunstgræs.
TGTurf Ground TF fodboldstøvler er støvler velegnet til kunstige underlag, f.eks. kunstgræs og grusbaner.
MGMulti Ground MG fodboldstøvler kan generelt anvendes på alle underlag, men bør bruges ligesom FG modellerne.
IN Indoor IN fodboldsko er primært til indendørs brug.
ST Street Turf ST fodboldsko er velegnet til street/asfalt baner – De bliver ofte brugt som fritidssko.
                                                                                     © Fodboldspilleren.dk

Hvor kan man købe sine nye fodboldstøvler?

Der findes efterhånden mange forhandlere af fodboldstøvler både i Danmark og i udlandet. De fleste køber idag deres fodboldstøvler på nettet. Der er ofte et større udvalg på nettet og så er priserne for meste lidt lavere, end de er i butikkerne. Når man køber fodboldstøvler på nettet skal man selvfølgelig være mere opmærksom på hvilken størrelse man vælger. Man har ikke mulighed for, at prøve støvlerne og man skal derfor helst kende sin størrelse. De fleste online forhandlere har dog en størrelsesguide, som kan hjælpe dig med, at finde den helt rigtige størrelse. Det er også altid muligt, at sende sine støvler retur og få dem byttet til en anden størrelse. Vi har herunder lavet en liste over nogle danske forhandlere, som vi selv anbefaler.

Danske forhandlere:

Unisport.dk

Unisport.dk er Skandinaviens største forhandlere af fodboldudstyr. De har et bredt udvalg af fodboldudstyr og fodboldstøvler – for det meste til nettets bedste priser. Hos Unisport.dk får man en god pris, hurtig levering og så er det nemt, at sende fodboldstøvler retur til dem, hvis de skal byttes.

Hos Unisport.dk finder du også en smart 3D-størrelsesguide som bl.a. kan sammenligne størrelsen på din gamle støvle med størrelsen på din kommende støvle og på den måde afgøre, hvilket størrelse du skal have – meget smart!

Gå til Unisport.dk her

Sportmaster.dk

Sportmaster er også en af Danmarks store forhandlere af fodboldudstyr forhandlere. Her kan du finde mange forskellige fodboldstøvler til nogle rigtig gode priser. Hos Sportmaster får du også hurtig levering.

Gå til Sportmaster.dk her

Billigsport24.dk

Detter er en online sportsbutik. Deres udvalg af fodboldstøvler er meget mindre end Sportmaster og Unisport, men hvis du ikke kan finde det du skal bruge hos de andre, så tag et kig her. Kan sagtens være du er heldig at finde netop de fodboldstøvler du leder efter her.

Gå til Billigsport24.dk her

Udenlandske forhandlere:

Prodirectsoccer.com

Prodirectsoccer.com er en af verdens største forhandlere af fodboldudstyr. De sælger fodboldstøvler og udstyr til folk fra hele verden. Prodirectsoccer.com har et bredt udvalg af fodboldstøvler og andet fodboldudstyr.

Her finder du ofte fodboldstøvlerne til en lidt billigere pris end den man finder hos de danske forhandlere. Leveringstiden er normalt omkring 1 uge og man kan sagtens sende støvler retur til dem uden problemer. Prodirectsoccer.com er en meget ”trusted” forhandler blandt verdens fodboldspillere, og du kan trygt købe din nye fodboldstøvler hos dem.

Soccerscene.co.uk

Soccerscene.co.uk er en lille engelsk webshop, som også har en fysisk butik i London. Her finder du også et bredt udvalg af fodboldstøvler og fodboldudstyr. Soccerscene.co.uk er en af de forhandlere, hvor man for alvor kan spare nogle penge.

Her er der også omkring 1 uges leveringstid og det er også her, nemt at returnere et par støvler, hvis størrelsen ikke passer. Hvis man er i London, så er Soccerscene helt sikkert også en butik, man burde kigge forbi.

Sport-greifenberg.de

Sport-greinfenberg.de er en tysk forhandler af fodboldudstyr. De har et lidt mindre udvalg end de andre, men deres priser er til gengæld ret gode, så man kan sagtens spare lidt penge på bl.a. fodboldstøvler og fodbolde. I Tyskland er de meget populære og hvis man bestiller fra Danmark, så er leveringstiden på mellem 3 og 7 dage. De er nemme, at komme i kontakt med og man kan sagtens kommunikere på engelsk med dem. Hvis man ikke er så godt til tysk og gerne vil finde fodboldstøvler på Sport-greifenberg.de, så skal man kigge under fanen ”Schuhe.”

Her var altså et par forslag til, hvor du kan købe dine nye fodboldstøvler. Hos Fodboldspilleren.dk har vi selv testet alle disse forhandlere, hver gang med et positivt resultat. Man kan altså trygt og sikkert købe sine nye fodboldstøvler hos både de danske og udenlandske forhandlere på listen.

 

6 tips til dig der skal købe nye fodboldstøvler

Herunder finder du 6 gode tips, som kan hjælpe dig når du skal vælge nye fodboldstøvler. Disse tips er mere eller mindre baseret på det, du har læst ovenover. Du kan vælge, at følge alle vores tips eller blot nogle af dem, det er helt op til dig.

 

 1. Find den rigtige størrelse

Det giver lidt sig selv, men det er meget vigtigere end mange lige går og tror. Det er vigtigt at støvlen passer til din fod, og at den således både er lang og bred nok. Det kan blive meget irriterende og uudholdeligt at spille med et par fodboldstøvler der ikke passer.

Man køber ofte fodboldstøvler på nettet nu om dage og det er da også en rigtig god ting. Det er bare vigtigt, at man udnytter de størrelsesguides der nu findes. På den måde kan man være mere sikker på, at man får fat i den perfekte størrelse.

Hvis man kender nogen der har samme fodboldstøvler, så er det også en god idé at spørge dem om hvordan de sidder og om de er store eller små i størrelsen og man kan evt. prøve dem. Så kan man også få en følelse af hvordan støvlen sidder på foden. Så hvis du kender nogen, så huske at spørg dem!

 1. Lad vær med at vente til sidste øjeblik og gem altid dine gamle fodboldstøvler

Hvis du skal købe nye fodboldstøvler så lad vær med at gøre det i sidste øjeblik, f.eks. lige inden dine gamle fodboldstøvler går i stykker. Overvej lige først hvilke støvler du har mulighed for at købe og overvej derefter om det overhovedet er nogle der kan passe til dig, din fod og dit spil.

Det er også altid en god idé at gemme sine gamle fodboldstøvler. Så har man mulighed for at skifte mellem de gamle og de nye, mens man spiller de nye fodboldstøvler til. Der er selvfølgelig stor forskel på hvor lang tid det tager, at spille et par fodboldstøvler til og om de overhovedet skal spilles til. For en sikkerheds skyld er det dog altid en god ting, at have et par fodboldstøvler stående, som man har spillet i før.

 1. Hvor meget vil du betale og hvor seriøs er du?

Gør det klart for dig selv, hvor seriøs du er med fodbolden og hvor meget du er klar til at betale for dine fodboldstøvler. Man siger godt nok at det ikke må være prisen som er den afgørende faktor, men det er alligevel værd at tænke over, hvor meget fodbold man kommer til at spille. Hvis man er meget seriøs med fodbold og man spiller det meget, så kan det sagtens være at man er klar til at købe de helt dyre modeller og så skal man da også gøre det.

Men hvis man f.eks. er ny til fodbold, er det måske ikke en god idé, at købe de dyreste fodboldstøvler med det samme, da man ikke helt ved hvilke der passer bedst til en. Så er det bedre at købe en billigere model og så kan man altid købe topmodellen senere, de løber jo formentlig ingen steder. Det kan også være at de i mellemtiden kommer på tilbud eller der kommer måske nye modeller.

 1. Hvilken fodtype har du?

Find ud af hvilken fodtype du har. Er den bred, smal, lang eller hvad er den? Hvis du har en bred fod, så skal du naturligvis ikke købe smal støvle, som f.eks. en Superfly. Hvis man omvendt har en smal fod, så er det nok ikke en bred støvle man skal gå efter. Det kan hurtigt blive meget ukomfortabelt, at spille i et par støvler der ikke passer til ens fod.

 1. Hvilket materiale skal overdelen være lavet af?

Der findes efterhånden mange forskellige materialer, som bruges til at lave overdelen på fodboldstøvlerne af. De forskellige materialer giver støvlen nogle forskellige egenskaber og det er værd lige at tænke over hvad man selv er ude efter. Hvis man har en lidt sart fod og man ønsker god komfort fra første gang man træder ned i støvlen, så skal man helt klart gå efter en skind eller læder overdel, mest at foretrække er en overdel af kængurulæder.

Hvis man ikke går vildt meget op i komfort, men egentlig godt bare vil have en støvle med god boldføling og et skarpt touch, så kan en overdel af microfiber eller et andet syntetisk materiale være et godt valg. Det vævede stof materiale f.eks. Flyknit eller Primeknit som man ser på nogle fodboldstøvler i dag er lidt en mellemting. Her får du et utroligt skarpt touch og god bold føling og komforten er ikke helt som ved en læder overdel, men den nærmer sig.

Det skal dog siges, at man også kan få en god komfort i en microfiber støvle. Der er stor forskel på, hvordan man oplever komforten i de forskellige støvler. Det afhænger også meget af om ens fod form passer til den støvle man har valgt, at spille i. Men hvis man vil være helt sikkert på en super lækker komfort, så skal man helt klart kigge efter en støvle, med en overdel af kængurulæder eller andet læder.

 1. Hvilket underlag skal du spille på?

Find ud af hvilket underlag du skal spille på. Det er vigtig, specielt for støvlens holdbarhed. De fleste spiller nok på græs, men man ser oftere og oftere også spil på kunstgræsbaner. Problemet ved at bruge FG støvler (støvler til græsbaner) på kunstgræsbaner er først og fremmest at de går i stykker, men du mister og din reklamationsret, hvilket vil sige at du ikke kan få pengene tilbage eller får et nyt par hvis de går i stykker.

For at spille på kunstgræs skal man helst have et par AG støvler. Betegnelser som FG og AG siger noget om hvilket underlag fodboldstøvlerne kan bruges på. Vi har bl.a. også lavet en oversigt over, hvilke typer af støvler der passer til de forskellige underlag.*

Hvis man ved, at man skal spille på flere underlag f.eks. græsbaner om sommeren og kunstgræs om vinteren, så er det en god idé, at købe flere par fodboldstøvler. Altså et par FG støvler og et par AG støvler. Man kan evt. spare lidt penge på AG støvlerne ved, at man køber en takedown-model i stedet for en topmodel.

4 tips til hvordan du kan spare penge når du køber dine nye fodboldstøvler

Fodboldstøvler kan være ret dyre. Priserne er steget markant gennem de seneste år i takt med, at mange fodboldstøvler bliver lavet af meget mere avancerede og dyre materialer. Vi har her samlet 4 tips, som kan hjælpe dig med, at spare lidt penge når du skal købe nye fodboldstøvler.

 1. Køb din fodboldstøvler i udlandet

Hvis man vil spare lidt penge på købet af nye fodboldstøvler, så kan man købe dem i udlandet. Der kan være lidt penge at spare, hvis man f.eks. køber sin nye fodboldstøvler i England eller Tyskland.

Her vil der typisk være en lavere moms, hvilket betyder at støvlerne er lidt billigere. Du kan trygt og sikkert købe dine fodboldstøvler i udlandet, hvis du vælger en af de udenlandske forhandlere vi anbefaler.

 1. Køb dine fodboldstøvler brugt

Handlen med brugte fodboldstøvler er gennem de seneste år eksploderet. Det kan faktisk lade sig gøre, at finde et par næsten nye fodboldstøvler som er 30-40% billigere end nyprisen.

Handlen med brugte fodboldstøvler foregår primært på Facebook, DBA.dk og Guloggratis.dk. Man skal dog altid huske, at være opmærksom på standen af fodboldstøvlerne og om man kan få en kvittering med på dem. Det er også en god idé, at mødes med sælgeren, så man kan tjekke støvlerne inden man køber dem.

 1. Køb sidste års model

At købe sidste års model er et af de gamle tricks. Sidste års model vil ofte være næsten ligeså godt som den nye, men man får den bare lige 30-50% billigere end den nye model.

De gamle modeller er på ingen måde dårlige, der er bare kommet en ny og derfor falder prisen på den gamle. Man kan altså lige pludselig få rigtig meget mere for pengene, hvis man køber sidste års model. Så hvis du kan leve med sidste års model, så er der en del penge at spare.

 1. Køb en takedown-model i stedet for en topmodel

Mange undervurderer de takedown-modeller der bliver lavet nu om dage. Før i tiden var takedown-modellerne ikke ret gode, men i dag er de blevet væsentligt bedre. Selvfølgelig indeholder de ikke det samme som en topmodel, men de er blevet kraftigt forbedret på det seneste. Man ofte få en god takedown-model til halvdelen af det topmodellen koster.

Sådan forlænger du levetiden på dine fodboldstøvler

Når man har købt nye fodboldstøvler, vil man helst have at de skal holde så lang tid som muligt. Hvis man vil forlænge sine fodboldstøvlers levetid, så skal man huske at vedligeholde dem.

Fodboldstøvler skal egentlig behandles som alt andet fodtøj når det kommer til pleje, men man må godt lige give dem lidt ekstra kærlighed – man bliver glad for det på den lange bane.

Vask din fodboldstøvler efter brug

Det er en god idé at gøre det til en vane, at man mindst vasker sine støvler efter hver anden træning og efter hver kamp. At man skal vaske sine støvler betyder egentlig bare, at man skal sørge for, at få alt skidt og snavs væk fra overdelen og sålen. Man skal egentlig bare skylle dem grundigt og huske, at de ikke skal druknes i vand. Brug aldrig rengøringsmidler, vand og en god børste kan klare det meste og støvlen har ikke godt af rengøringsmidler.

Hvis man bruger en børste, er det en god idé at finde en der er blød, så den ikke ødelægger støvlens overdel. Her er et godt alternativ den såkaldte Tygerpaw, som er en specialdesignet børste i gummi der er lavet til at rense fodboldstøvler. Hvis du vil have fingrende i en Tygerpaw børste, så kan den købes hos Unisport.dk til 99 kr.

Husk at få fodboldstøvlerne op af tasken

Som så meget andet fodtøj, så kan fodboldstøvler nemt komme til at lugte meget grimt. Derfor er det vigtigt, at man husker at få sine fodboldstøvler op af tasken, så de kan sættes udenfor engang imellem. Når man har våde støvler f.eks. efter træning eller vask, så tør dem altid ved blot at stille dem udenfor. Ikke noget med, at tørre dem i et varmeskab eller på en radiator – naturlig luft er noget af det bedste for et par fodboldstøvler.

Ens fodboldstøvler skal faktisk helst sættes ud, hver gang de har været brugt. Den eneste undtagelse er hvis der er frostvejr. Så skal støvlerne helst ikke stå ude, da det ikke er godt for overdelen. Her kan man evt. sætte dem ind i garagen eller skuret, hvis man har mulighed for det. Hvis man har glemt, at stille støvlerne ud og de er begyndt, at lugte grimt så kan man bruge noget Biospray eller Rodalon til, at fjerne den grimme lugt.

Hvis du har en læderstøvle, så husk læderbalsam!

Hvis du har et par læderstøvler, så skal du med jævne mellemrum give dem noget læderbalsam eller læderfedt. Efter vask gnider man stille og roligt læderbalsammen ind i læderet. Dette kan f.eks. gøres med en karklud eller et stykke gammelt stof. Når man har gnedet læderbalsammen ind i læderet, så skal man egentlig bare lade det stå og trække i et døgns tid.

Anbefaling: Køb dine fodboldstøvler hos Unisport

cta-unisport

Læderbalsammen er med til, at holde læderoverdelen smidig og blød. Det beskytter samtidigt læderet, så støvlerne holder længere. Mange ejere af læderfodboldstøvler glemmer, at bruge læderbalsam. Hvis man har en læderstøvle er det faktisk ligeså vigtigt som, at vaske støvlerne. Så husk læderbalsammen, hvis du har en fodboldstøvle med en læderoverdel!

Nu er du klar til at købe dine nye fodboldstøvler

Når du kommer til dette afsnit, så er du efterhånden ved at være klar til at købe dine nye fodboldstøvler. Du har fået en masse viden om fodboldstøvler til forskellige positioner, overdelsmaterialer, knopsystemer, forhandlere og tips til hvordan du kan spare lidt penge på dit køb af nye fodboldstøvler.

Du vælger fuldstændig selv om du vælger, at bruge al den viden til at vælge nye fodboldstøvler, eller om du vælger at bruge dele af den. Husk at gem guiden på din computer, tablet eller smartphone, så du altid kan kigge i den inden du skal have nye fodboldstøvler.

Vi håber at denne guide kan hjælpe dig med vælge dine nye fodboldstøvler. Husk at følge med på Fodboldspilleren.dk og på Fodboldspilleren.dk’s Facebook side, så er du altid opdateret på hvad der kommer af nyt fodboldgear.

Tak.

…fordi du læste vores guide – vi håber du fik nok hjælp til at valget af nye fodboldstøvler bliver noget lettere.

Hvis du skulle have spørgsmål eller lignende, skal du være velkommen til at sende en til [email protected].