Brøndby trøje

Brøndby IF er en af Danmarks gennem tiderne mest succesfulde klubber. Brøndby er stiftet i 1964 som en amatørklub og er en sammenlægning af Brøndbyøster Idrætsforening fra 1928 og Brøndbyvester Idrætsforening fra 1909. En af spillerne dengang var læge Per Bjerregaard, som senere skulle komme til at spille en stor rolle i den sportslige succes, som ville komme til i Brøndby IF.

Brøndby IF Hjemmebanetrøje 2015/2016

brøndby trøjeDu kan købe Brøndby trøjen her.

I 1973 var Per Bjerregaard formand for klubben, og han fik den tidligere landsholdsspiller Finn Laudrup ansat som spillende træner. Med på holdet var også Finn Laudrups svoger Ebbe Skovdahl, endnu en mand som skulle spille en stor rolle i det kommende Brøndby IF.

Kampen for at nå målet, som i første omgang var den bedste fodboldrække nåede man i 1981, og i de første to sæsoner gjorde man en god figur, men endte hver gang lige uden for medaljerækken.

Brøndby på Landsholdet

1986 World Cup Finals, Neza, Mexico, 4th June, 1986, Denmark 1 v Scotland 0, Denmark's Michael Laudrup on the ball  (Photo by Bob Thomas/Getty Images)15. juni 1982 fik Brøndby IF sin første landsholdsspiller, da Michael Laudrup på sin 18 års fødselsdag blev udtaget til A-landsholdet. Siden da er mere end 80 spillere blevet udtaget til A-landsholdet for deres respektive lande. Skal man nævne nogle af de største danske så er det Peter Schmeichel, Brian Laudrup og Michael Laudrup, John ”Faxe” Jensen, Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Dennis Rommedahl.

I 1985 vandt Brøndby IF deres første danske mesterskab, frem til 2005 vandt klubben 10 mesterskaber, og fra 1989 til 2008 vandt Brøndby IF 6 pokaltitler. I 1987 var Brøndby IF fuldtidsprofessionelle, og som kun den anden fodboldklub i verden blev de børsnoterede.

I den periode var Brøndby IF med i de europæiske turneringer, og klubben har spillet mere end 100 kampe med en semifinale i 1991, en kvartfinale i 1987 og endnu eb i 1997 som de bedste resultater.

I den samme periode som Brøndby oplevede stor sportslig succes, udklækkede de den stamme, som var med til at sikre Danmark Europamesterskabet i 1992. 8 af de spillere, som deltog i triumfen var enten spillere i eller havde tidligere spillet for Brøndby IF. Det virkede som om at Brøndby IF i denne periode kunne gå på vandet, og at der næsten ikke var grænser for deres succes.

Som bekendt varer intet evigt og Interbank misæren i 1992 var ved at koste Brøndby IF alt. Klubbens gæld nærmede sig 400 millioner, og en langsigtet plan for redningen af klubben var nødvendig. Dog formåede man i 1996 at vinde mesterskabet, og med spillere som Ebbe Sand og Ebbe Skovdahl ved roret, genvandt klubben fordums styrke og var en ledende klub i Danmark.

Leder- og trænerproblemer

I 2006 meddelte Brøndby IF og Michael Laudrup at de ikke kunne blive enig og man derfor måtte skilles. I håbet om at kunne fortsætte den internationale linje ansatte Brøndby IF den tidligere Manchester United assistent Rene Meulensteen som cheftræner. Siden da er det næsten kun gået en vej for Brøndby IF. Efter 6 måneder forlod Meulensteen jobbet og beskrev Brøndby IF som ”en meget syg patient”. Konflikter opstod med Per Bjerregaard og hans søn Anders Bjerregard, som var blevet ansat som sportschef, og ballade forekom både på bestyrelsesgangen og i spillertruppen. Siden da har det været overlevelse for Brøndby IF, sportsligt gik det ned af bakke og økonomien fulgte med, flere gange har klubben været i fare for at rykke ud af Superligaen og gå konkurs.

Skiftende trænere er kommet og gået, og økonomiske redningsplaner har været sat i værk, men først i de senere år er Brøndby begyndt at rejse sig igen. Fra 2013 kom der en ny struktur i Brøndby IF, og man ville igen se fremad med fokus på at forme spillere selv til klubbens flagskib.

Brøndby trøjen – historisk

Brøndby IF og den gule og blå dragt hænger sammen som ærtehalm, der er skrevet sange om drengene i blåt og gult, og ingen kunne forestille sig sydsiden på stadion, hvor de mest inkarnerede fans står til alle hjemmekampe for at hylde deres helte, uden at se dem klædt i blå og gule farver.

Brøndby IF trøjen for sæsonen 2014/2015 er en klassisk designet trøje, den klare gule farve krydret med Hummels vimpler i blå, og enkelte markeringer i forskellige nuancer af blå. En trøje som med sikkerhed vil være at finde på mange Brøndby fans med eller uden tryk af favoritspillerens navn på ryggen.

BERLIN - AUGUST 27:  Supporters of Kopenhagen celebrate during the UEFA Europa League qualification match between Hertha BSC Berlin and Broendby IF at the Friedrich Ludwig Jahn Sportpark on August 27, 2009 in Berlin, Germany. (Photo by Matthias Kern/Bongarts/Getty Images)

Brøndby IF har brugt forskellige udebanetrøjer i årenes løb, fra den brune med de lyseblå markeringer over den lyseblå med lyse markeringer i pastelfarver. Den nye for sæsonen er en gråmeleret trøje med klare gule markeringer og med sorte markeringer som går fra kraven og mod højre arm og igen nederst på trøjen. En klassisk men alligevel nyskabende trøje som enhver med Brøndby IF blod i årerne kun kan ønske at trække over hovedet og haste mod stadion for at vise frem.

Brøndby IF har som en af de få klubber en tredje dragt som kan bruges på udebane, trøjen er en omvendt hjemmebane trøje, med en trøje i samme farve som de blå shorts men med gule markeringer hvor den gule har blå.

—>>Du kan købe Brøndby trøjen her. <<—-