OB trøje

ob trøjeOB trøje – Odense Boldklub blev stiftet i 1887 som Odense Cricket Klub, men allerede i 1889 kom tennis og fodbold med i foreningen. I 1968 flyttede OB fra Munkemose i Odense til Ådalen, hvor klubben stadig ligger i dag.

OB har i perioder blandet sig i toppen af dansk fodbold, og de har tre danske mesterskaber og fem pokaltitler. Der har dog også været perioder, hvor man ikke har været i toppen af dansk fodbold.

I mange år kæmpede OB med andre lokalklubber som B1909 og B1913 om at være Fyns største fodboldklub, men i de sidste mange år har de etableret sig som den største og bedste på Fyn.

OB trøje 2014/2015

ob hjemmebanetrøje

Køb OB trøjen her

OB på landsholdet

OB legende Thomas Helveg

OB Legenden Thomas Helveg

39 spillere fra OB har i årenes løb spillet på det danske landshold. Den første var Svend Jørgen Hansen i 1942, og sidste mand har været Emil Larsen i 2012. Nogle af de mest navnkundige af dem er Richard Møller Nielsen, Keld Bordinggaard, Thomas Helveg, Per Pedersen og ikke mindst målmandslegenden Lars Høgh, en mand som har rekorden for flest spillede kampe i OB med utrolige 887 kampe på klubbens bedste hold.

OB har hjemmebane på Odense stadion også kaldet Trefor Park og har en kapacitet på 15.761.

Profilerne på det nuværende OB hold er spillere som Emil Larsen og Hans Henrik Andreasen.

Fangruppen, kaldet ”De Stribede”, henviser til OB spilledragten, siden 1910 har den blå og hvidstribede trøje været hjemmebanetrøje, og der er næppe mange som husker den oprindelige sorte OB trøje, selvom den i nogle år har været brugt som udebanetrøje med et kækt neongrønt sponsorskrift på brystet.

Sådan ser hjemmebane trøjen ud:

120276_da_maxi_0

Find OB trøjen her


I sæsonen 2014/2015 har OB valgt en grøn udebanetrøje med striber i to grønne farver som alt efter lyset kan se ud som der er et blåligt skær over nogle af striberne, en trøje som afspejler den stribede blå og hvide som er kendetegnet for OB.