FC Midtjylland trøje

FC Midtjylland trøje – FC Midtjylland er en overbygning af klubberne Herning Fremad og Ikast FS og blev stiftet 1 juli 1999. De to klubber, som sammenlægningen omfattede, lå på det tidspunkt begge i 1. division.

Allerede i det første år de eksisterede rykkede FC Midtjylland op i Superligaen med en klar margen til nummer to i 1. division. Midtjylland tog navnet ulvene. Om det er fordi man kiggede i krystalkuglen og så ulvens tilbagekomst til Danmark, eller bare var tilfreds med øgenavnet ved ingen.

FC Midtjylland lagde med det samme godt fra start i Superligaen, og har siden de rykkede op været med blandt de øverste i dansk fodbold, men det er endnu ikke lykkedes dem at skaffe titler.

FC Midtjylland trøje 15/16

Designet er for så vidt ikke ændret meget fra sidste års FC Midtjylland trøje. Den store forskel er at hovedsponsoren BRF Kredit har oppet sig og gjort deres logo noget federe end sidste år, hvilket betyder at selve FC Midtjylland trøjen bliver endnu federe. Det kan du se nedenfor, hvor du også kan købe den sorte FC Midtjylland trøje.

Klik her for at købe FC Midtjylland trøjen

fc midtjylland trøje

FC Midtjylland trøje 14/15

Danmarks bedste shop til fodboldudstyr er Unisport.

Klik her for at finde FC Midtjylland trøjen hos Unisport.

FC Midtjylland trøje

FC Midtjylland Trøje 2015/16

FC Midtjylland spiller deres hjemmekampe på Herning stadion også kendt som MCH Arena med en kapacitet på 11.809.

I 2001 startede FC Midtjylland en fodboldskole i Accra i Ghana og fulgte dermed i FC Københavns fodspor. Planen var at forberede spillere fra den lokale 1. divisions klub i Ghana til livet som professionel fodboldspiller i Danmark eller i andre europæiske lande. Selvfølgelig var planen med det samarbejde også, at få første valg til de talenter, som der ville komme ud af dette samarbejde, alt i håbet om at kunne følge med de store klubber i Danmark og skaffe titler til den jyske hede.

I 2004 startede FC Midtjylland deres akademi med forbillede i det akademi som Nantes Atlantique havde, og som havde givet dem stor succes i udviklingen af spillere af egen avl. En videreudvikling af det man havde gjort med de unge spillere, man havde hentet op fra deres afrikanske samarbejdsklub.

8 spillere fra U17 og 8 spillere fra U19 årgangen skulle bo på akademiet og følge en normal skolegang, samtidig med man ville skrive kontrakt med dem og udvikle deres fodbold- og skolemæssige færdigheder i samarbejde med gymnasier og handelsskoler i Ikast.

FC Midtjyllands rejse i superligaen har ikke kun været en dans på roser. Klubben mødte mange modstandere i deres samarbejde med deres afrikanske akademi og den manglende succes på titelfronten har ikke hjulpet på klubbens popularitet. Det er dog vendt i lokalområdet, og klubben er blevet mere og mere populær, og tilskuerne er begyndt at søge ind for at følge klubben som havde et mål om at blive områdets samlingspunkt.

I sæsonen 2013/2014 var FC Midtjylland ved vinterpausen foran med mange point, og mange troede den første mesterskabstitel var på vej mod klubben, men en nærved og næsten konkurs, og gummiben hos spillerne gjorde, at man ”kun” endte på en 3. plads i Superligaen. Om titlen var kommet i hus, hvis klubben ikke havde kæmpet mod konkurs, og spillerne havde kunne fokusere udelukkende på spillet på banen, kan man kun gisne om.

Fakta er dog at klubben blev reddet af rigmanden Matthew Benham, som med en stor sum penge reddede klubben og sikrede, at de igen var på den økonomiske grønne gren, og samtidig med det blev han ejer af klubben FC Midtjylland.

Sæsonen 2014/2015 ser ud til at blive den, hvor FC Midtjylland kan tage titlen hjem. Med kun 8 spillerunder tilbage, er der 11 point ned til nummer to i Superligaen, og intet tyder på man denne gang får gummiben og smider et så stort forspring. Fans, spillere og alle andre som har lagt tid, penge og hjerteblod i FC Midtjylland tør næsten ikke trække vejret i bare spænding, og håber det er nu, at den første titel kommer i hus.

FC Midtjylland på landsholdet

I FC Midtjyllands korte historie har klubben alligevel kunne nå at bidrage med 7 landsholdsspillere til det danske landshold, blandt andre Simon Kjær, Martin Braithwaith og Simon Poulsen.

Profilerne på det nuværende FC Midtjylland hold er spillere som Erik Sviatchenko, Martin Pusic og ikke mindst Pione Sisto, som har henrykket fodboldfans over hele landet og som er udtaget til det danske landshold for nylig. Noget som er en klar gevinst for dansk fodbold.

Spillertrøjen for FC Midtjylland tager ikke udgangspunkt i hverken Ikast eller i Herning trøjen. Den er helt sin egen. Den dybsorte trøje med den kække røde kant langs med halsen og kanten på armene er let genkendelig, og der er ikke en fodboldfan i Danmark, som ikke kan genkende den, når de ser den. En old-school trøje med knapper, som minder om de engelske fra årene med Sportslørdag og en enkelt TV kanal.

Udebanetrøjen er noget mere farvestrålende, en spraglet lilla trøje med en hvid kant ved hals og ærmer er noget som virkelig skiller sig ud. Den er den diametrale modsætning til den klassiske trøje som bruges på hjemmebane, en trøje som med sikkerhed vil se spetakulær ud, når man ser den på stadion i hobetal, og det er ikke en farve, som man ser andre steder i Superligaen.

FC Midtjylland har som Brøndby en tredje mulighed for spilledragt, nemlig en hel rød dragt uden noget markeringer af nogen art, men den er sjældent brugt.

Klik her for at købe FC Midtjylland trøjen hos Unisport.

Du kan finde andre danske fodboldtrøjer her.