Vi er nu inde i denne Premier League-sæsons sidste 2/3-dele, og derfor vil alle resultater have indflydelse for holdenes slutplacering i denne sæson.

En sejr her, et ekstra point her og der, og et nederlag er udfald, der kan komme til at vise sig i maj måned. Det hele tæller.

af: Emil Plovgaard

Her er et lille kig på, hvad vi lærte af den 13. runde i denne sæsons Premier League.

8. Watford er verdensmestre i ustabilitet

Foto: Getty Images

Watford er umulige at vælte. Efter at have slået Arsenal i starten af oktober, tabte The Hornets efterfølgende tre kampe i træk, herunder et nederlag på hjemmebane til Stoke, og derudover formåede man heller ikke at holde fast i en 2-0 føring mod Everton.

Men nu er Marco Silvas mandskab atter på rette vej med to sejre i træk – den seneste blev vundet med imponerende 3-0 på udebane over Newcastle.

Der venter Watford en svær kamp, når de i næste runde møder Manchester United på Vicarage Road. Kun tiden vil vise, hvad vi kan forvente af den kamp.

7. Newcastle i problemer – Tabt, tabt, tabt og tabt…

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Eksperterne havde forinden sæsonstarten forudset en solid midterplacering til Newcastle i denne sæson.

Og det så også ud til at være en nogenlunde forudsigelse, men nu har Magpies tabt fire kampe i træk siden midten af oktober, og allerede nu kigger de nervøst ned til holdene under dem.

Selvtilliden hos spillerne kunne godt have været bedre, og derfor er mange nu også begyndt at tvivle på Benitez’ evner som træner i Premier League.

6. Everton-hold uden selvtillid

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

De havde lige tabt hjemme på Goodison Park til Atalanta med hele 5-1 torsdag aften, og der gik ikke længe, før de røg ind i endnu en øretæve. Søndag tabte man således med 4-1 til Southampton på St Mary’s.

The Saints havde kun scoret ni mål i 12 Premier League-kampe denne sæson, og fandt alligevel en måde, hvorpå de kunne øge scorings-totallen med næsten 50% på bare 90 minutter. Det fortæller lidt om den manglende selvtillid i Toffees-truppen.

Med et pengeforbrug på over 1 milliard i løbet af sommeren, var det ellers forventet, at Everton ville tage et dyk opad i tabellen, og ikke bare kæmpe for overlevelse.

5. Burnley er en trussel for alle

(Photo by Athena Pictures/Getty Images)

Der skulle et straffespark i det 92. minut til, før Arsenal kunne besejre Burnley søndag eftermiddag. Dermed blev det også den fjerde kamp, som Clarets har tabt ud af de i alt 13 kampe indtil videre i denne sæson.

Forud for denne weekend, havde Sean Dyches mandskab ellers været a point med Arsenal og Liverpool.

Man kan sagtens forestille sig, at Burnley, med den smalle trup i mente, falder fra hinanden, og vil tabe terræn til de øvrige hold i top-6, men indtil da, bør alle hold være beredte på, at Burnley ikke er et hold, man skal spøge med.

4. Spurs er tilbage, som vi kender dem

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Siden man kørte de forsvarende Champions League-vindere fra Real Madrid over på Wembley, har tingene ikke gået som håbet for Tottenham.

Man vandt knebent over Crystal Palace et par dage efter resultatet mod Real Madrid, og formåede heller ikke at overbevise verdenen om, at London har fået en ny udfordrer, man kan regne med, da de tabte 2-0 til Arsenal i sidste weekend.

Denne weekends resultater kastede et noget skuffende 1-1 resultat af sig hjemme mod West Bromwich – det betyder, at Spurs nu er ude af top-4 efter endnu en sejr til Arsenal.

3. Få hold vinder på Old Trafford

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Det blev til et snævert nederlag for Brighton, da de besøgte Old Trafford lørdag eftermiddag. Ikke desto mindre kom de fra det berømte og berygtede Theaters of Dreams med nul point i bagagen, og dermed er Manchester United stadig med i kampen om mesterskabet.

Brighton havde ellers ikke tabt i de seneste fem kampe, og kan tage en masse positivt med fra kampen på Old Trafford, som de tabte på grund af et selvmål.

2. Liverpool har ikke lært, at en kamp varer 90 minutter

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Det er blevet en dårlig for Liverpool. Det der med at trække håndbremsen, og så ellers håbe på, at modstanderne ikke scorer. I sidste weekend var The Reds sågar foran med 3-0 ved pausen, men måtte se sig selv stå med et 3-3 resultat i hænderne ved slutfløjtet.

I lørdags var den så gal igen. Liverpool førte med 1-0 mod Chelsea, men Mohamed Salahs mål i det 65. minut var ikke nok for de rødblusede. Willian udlignede nemlig for de forsvarende mestre fem minutter før tid.

Efter kampen udtalte Klopp sig således:

– Den dag, hvor nogen (på mit hold) bare tænker på ikke at agere som en ordentlig sportsmand og udviser retfærdighed, stopper jeg.

1. Manchester City skal nok finde en måde at vinde på

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Manchester City ankom til John Smith’s Stadium søndag eftermiddag med visheden om, at de i sidste sæson kun formåede at få en uafgjort med hjem derfra i FA Cuppen.

Huddersfield skulle vise sig at være en hård nød at knække for rækkens førerhold endnu engang – men det lykkedes trods alt at knække den hårde nød. Dermed udbygger de en imponerende stime, og har således vundet de 11 seneste Premier League-kampe.

Foruden den imponerende stime, er der nu også otte point ned til Manchester United på andenpladsen.

Huddersfield kom ellers foran, da Nicolas Otamendi scorede et selvmål. Der skulle en sen scoring til fra Raheem Sterling, før City kunne tage alle tre point, og gå derfra med en 2-1 sejr.