SOUTHAMPTON, ENGLAND - DECEMBER 26: Mesut Ozil of Arsenal challenged by Jordy Clasie of Southampton during the Barclays Premier League match between Southampton and Arsenal at St Mary's Stadium on December 26, 2015 in Southampton. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Arsenals Mesut Ozil i duel med Southamptons Jordy Clasie under gårsdagens Premier League-opgør på St Mary’s Stadium. Southampton, England. (Foto Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images).

Arsenal gik igår aftes glip af chancen for at gå i front som serieleder i Premier League. Londonmandskabet blev sat grundigt på plads af et velfungerende Southampton på St. Mary’s stadion.

Arsenal kom fra en fersk 2-1 sejr over Manchester City, men blev 2. juledag straffet med årets største Premier League nederlag. Efter 19 minutter scorede Cuco Martina på et snedigt langskud og højrebacken skrev dermed historie i engelsk fodbold: Martina blev den første spiller fra Curaҫao til at score i Premier League. (Curaҫao er en karibisk ø tæt på Venezuela i Sydamerika).

10 minutter i anden halvleg scorede Shane Long til 2-0. Southamptons Jose Fonte stangede herefter bolden ind til 3-0 på et hjørnespark. I overtiden scorede Long sit andet mål i kampen til slutresultatet 4-0 og stor frustration for udeholdet. Theo Walcott stod for et af gæsternes bedste forsøg med et kvikt hovedstød mod det korte hjørne, men bolden endte i sidenettet.

Ronald Koemans reaktion efter kampen

Efter den flotte hjemmesejr var det en ærlig Koeman som mødte pressen:

”Du forventer ikke at vinde 4-0 over Arsenal. Selvsagt har vi et godt fodboldhold, men vi har slidt de seneste uger. Men anden halvleg var perfekt. Det var en hård aften for Arsenal, vi skabte mange problemer. Det var et fantastisk resultat.”

Arsene Wengers reaktion efter kampen

Udeholdets franske træner, Arsene Wenger, følte at særlig én situation var udslagsgivende i kampen:

”Jeg tænker ikke så meget over resultatet, men vi tabte for mange dueller, de var skarpere end os. Vi var uheldige ved det første mål. Deres første skud på mål fra højrebacken [Martina] gik helt ud i målhjørnet. Ved det andet mål var der frispark på Koscielny og det ville være et vendepunkt, men dommeren så det ikke. Det er et skuffende resultat men jeg må bare ønske Southampton tillyke.”