Meget overraskende lykkedes det den lille walisiske midterklub i Premier League, Swansea City, at hente en af de største talenter i moderne topfodbold lige nu. Godt nok på udlån, men alligevel. 

AF KRISTIAN PARIS

Han er i et sundt miljø

Renato Sanches vil endnu en gang være sammen med den tidligere Bayern München træner Paul Clement, der var vidne til portugiserens første seks måneder i det sydtyske.

I sådan en ung alder, som Sanches har vil han helt sikkert have gavn af at have et kendt ansigt i sin nye klub. Og i og med hans første sæson i Bundesligaen ikke gik efter planen, har den unge stjerne godt af en lille dæmper på tingene.

Sublim teknik

Stortalentets første professionelle mål var fra omkring 30 meter udefra felten i en alder af bare 18 år for Benficas førstehold . Det fik prisen som Månedens mål.

Derudover gav han smagsprøver på sin teknik igen under EM sidste sommer, da han hamrede den ind fra omkring 25 meter i kvartfinalen mod Polen.

Han er moden

Ikke mange 18-årige fodboldspillere forventes at indgå som en fast bestanddel af sit lands nationale hold til EM. Ikke nok med han var med, han havde også en stjernerolle for holdet, der i sidste ende endte med at vinde.

Han har allerede vundet en del

I sådan en ung alder har Sanches allerede spillet Champions League fodbold for både Bayern München og Benfica. Derudover har han også en masse erfaring fra landsholdet under sidste sommers EM.

Ydermere vandt spilleren fra Benficas akademi prisen for turneringens unge spiller i Portugal, og den første rigtig store pris fik han da han blev kronet som European Golden Boy i 2016.

Derudover har han også vundet både Bundesligaen og den portugisiske Premier League.