Dette er sponsoreret indhold

Det er ikke at blive den næste Ronaldo eller Messi, selvom det da bestemt ikke ville være til at klage over. Nej, at spille fodbold har både nogle rigtigt gavnlige fysiske og psykiske effekter, som vi skal kigge nærmere på her. Læs med forneden.

Kom i bedre form og forebyg skader og sygdomme

Det giver lidt sig selv, men det er værd at pointere, hvor god kardiovaskulær træning fodbold er. Fodbold er nemlig en sport, hvor man er garanteret at få pulsen op og trang til vandflasken. Dette er en ekstremt god ting. At udfordre sin kondition regelmæssigt træner nemlig både ens hjerte og lunger, hvilket i det lange løb virker utroligt forebyggende mod en masse onde lunge, hjerte- og karsygdomme.

Fodbold træner også vores knogler, led og muskler – specielt i benene. Dette er bestemt også en god ting, som forebygger mange fysiske skader i kroppen. Vær dog opmærksom på, at fodbold på grund af de mange abrupte stop, vrid og pludselige sprint også kan fremkalde skader.

Derfor er det altid ekstremt vigtigt at være godt opvarmet inden kamp. Ligeledes er det meget fordelagtigt at strække ud efter træning. Det ved de fleste, der spiller fodbold, heldigvis, og man kan være sikker på, at en god fodboldtræner altid vil inkludere både opvarmning og udstrækning som del af en træningssession.

Det gør dig glad

At spille fodbold regelmæssigt har en ekstremt positiv effekt på din psyke. Det frigiver nemlig en masse endorfiner, et såkaldt ”lykkehormon”, der giver følelsen af at være fuld af energi, overskud og livsglæde. Og det er jo en effekt, der vil gavne dig både i dit privatliv og på dit studie eller arbejde.

Derudover er fodbold en ekstremt social sport. Det er en fantastisk sport at spille med sine venner, men også en fantastisk en til at få nye venner. Og det at have gode venner modvirker ensomhed og spiller generelt en stor rolle i, at man har en høj livskvalitet.

Skyd din selvtillid i vejret

Følelsen af at score et mål eller redde en bold, der ville have været et mål for modstanderholdet, er et skud selvsikkerhed direkte ind i blodbanerne. Men den selvtillid, en god kamp giver, gælder også uden for fodboldbanerne.

At spille fodbold regelmæssigt er nemlig med til at øge produktionen af testosteron i kroppen, som udover at være med til at få vores muskler til at vokse, giver os mere selvtillid.

Derudover har det en ekstra effekt, som bestemt også er værd at nævne: Det styrker vores sexdrive. Det er ikke til at klage over, så længe man har en partner! Mangler du sådan en, så klik ind og find sexpartner på Scor. På Scor kan du blandt andet også læse om de bedste sex stillinger.