Southampton-forsvareren Virgil van Dijk er lige nu en ombejlet herre, som de fleste klubber gerne vil have fat i. Han har mange gode kvaliteter og det er næsten 100 procent sikkert, at han ikke bliver i Southampton. Men spørgsmålet er, hvorfor alverdens topklubber vil have fat i hollænderens underskrift. 

Af David Paris 

Man kan ikke åbne en sportsavis eller en hjemmeside om fodbold uden at se et billede, at en rigtig stor hollænder med krøllet brun hår, sat op i knold bagerst på hovedet. Det er Southampton-spilleren Virgil van Dijk og han er lige nu sat i forbindelse med stort set alle topklubber i verdens fem største ligaer.

Han kom til Premier League for to år siden fra Celtic og gik allerede i første sæson ind i startopstillingen og erobrede en fast plads. Chelsea, Liverpool og Manchester City er blandt de mest interesserede købere, men intet er officielt endnu. Men hvad er egentlig det, der gør, at så prominente navne som førnævnte klubber gerne vil have fingre i den 25-årige professionelle fodboldspiller?

Brug piletasterne herunder for at læse tre grunde til netop det