Penge spiller en større og rolle i moderne fodbold. Vi er begyndt at se traditionsrige klubber som Man Utd  bruge vanvittige summer på nyindkøb hver sommer. Nogen har bare altid gjort det. 

AF KRISTIAN PARIS

Chelsea (2003)

FBL-ENG-PR-CHELSEA-SUNDERLAND-TROPHY

Chelsea blev i 2003 overtaget af den russiske milliardær Roman Abramovic, der købte klubben for omkring 1,4 milliard.

Samme sommer skød russeren endnu flere penge i klubben, og de hentede spillere for over 1,1 milliard kroner – det gjorde dem til en af Europas bedsteklubber på ingen tid.

Damien Duff, Claude Makelele, Adrian Mutu og Hernan Crespo var bare blandt nogle af de store navne.

Derudover sluttede Chelsea som nummer to i ligaen – lige efter ubesejrede Arsenal, ligesom de også nåede semifinalerne i Champions League.

 Manchester City (2008)

Manchester City v Liverpool - Premier League

Ligesom Chelsea, kom Citys overtagelse også meget pludselig og den nye ejer, Sheikh Mansour, brugte ligeledes enorme summer på nye transfers. Det skete tilbage i 2008/09sæsonen, og de hentede spillere for over 1,2  milliard. Den mest bemærkelsesværdige spiller, der kom til var Robinho for 300 millioner og Jo for 180 millioner.

Ligeledes bød det på navne som Kompany, Zabaleta, Tevez, Adebayor, Kolo Touré og De Jong

Paris Saint-Germain (2011)

FBL-FRA-PSG-EMIRATES

Sommeren 2011 er nok det bedste år i klubben, der hører til i Frankrigs hovedstad. De blev overtaget af rigmænd fra Qatar og har siden dengang domineret fransk fodbold uden lige.

Javier Pastore kom samme sommer for 470 millioner, ligesom også Maxwell, Thiago Motta og Blaise Matuidi kom på holdkortet. Et år senere blev andre spillere som Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Marco Verratti, Ezequiel Lavezzi og selv David Beckham hentet til den franske hovedstad.

Fire Ligue 1 titler kom i streg i takt med fire Champions League exit i kvartfinalen.