Flere medier skriver lige nu, at Everton er meget tæt på at hente Besiktas spilleren Cenk Tosun til klubben for omkring 250 millioner kroner – han skal være den, der overtager Lukakus plads. 

AF KRISTIAN PARIS

Her er, hvad du bør vide om klubbens måske meget snart kommende nyindkøb:

Mål? Tosun leverer uanset hvad

Det vigtigste med en transfer af denne kaliber, når det er en angriber, er, at han kan lave mål. Hele tiden og når som helst. Og det kan jeg. Det sværger jeg på.

Med 44 mål i 122 kampe for den tyrkiske storklub Gaziantepspor, og med en målscoringsrate på 1:2  i Frankfurt, og 63 mål i 141 kampe for Besiktas er han en sand garanti for mål – også i den bedste engelske række. 

Det håber vi i hvert fald på – for både Sam Allardyce’s skyld for Evertons.

Billig, men mere end pengene værd

Det synes måske ikke som meget, at Everton skal betale kun 250 millioner kroner for en angriber af denne kaliber.

Hans tidligere klub, Frankfur modtog faktisk kun 5 millioner kroner for tysk-tyrkeren i 2011, da de solgte ham til januar. Nu, tre et halvt år senere, er han så mange gange flere pengene værd…

Hans far har gjort ham beggebenet…

– Jeg kan bruge både min venstre og min højre fod, og har ikke rigtig en yndlingsfod. Det er bestemt en fordel synes jeg, har Tosun udtalt til tyrkiske medier.

Angirberens evne til atlave mål uanset foden er på grund af hans far. Senol Tosun sagde nemlig til sin søn, da han var lille, at han ikke måtte bruge højre fod, og det betød, at han blev nødt til at bruge venstre fod i lige så høj grad – derfor er han god med begge ben.

En anden i Evertons trup er faktisk også i stand til det Tosun kan. Det drejer sig om klubbens engelske stjerne, Ross Barkley, der også sparker lige godt med begge ben.