Manchester City slog torsdag aften Liverpool med 2-1, og der er derfor kun fire point op til Liverpool. Ydermere satte The Citizens også en stopper for Liverpools ubesejrede stime i Premier League i denne sæson.

Liverpool havde ikke tabt en kamp i Premier League i hele sæsonen, men Leroy Sanés mål i anden halvleg var nok til at afbryde stimen.

Sergio Agüero bragte City foran på trods af Liverpools fremragende start, og føringen tog de med ned i omklædningsrummet i pausen.

Roberto Firmino udlignede, inden Leroy Sané kunne slå sejren fast for Manchester Citys vedkommende.

1. Manchester City fik ram på Lovren

Det handlede måske snarere om at undgå Virgil van Dijk, men Manchester City fik altså ram på Dejan Lovren torsdag aften i Manchester.

Effekten var tydelig:

Som Premier Leagues Adrian Clarke også viser med dette touch-map, så var det ret tydeligt at se, at Agüero hellere vil hænge på den noget ustabile Lovren, end at forsøge at spille op med Virgil van Dijk.

Og det gav pote. Sergio Agüero driblede forbi Dejan Lovren, og kunne score til 1-0 med en sublim perle af et mål.

Det er måske lige hårdt nok at sige, at Lovren ene og alene var skyld i Liverpools nederlag, men han var helt klart deres svage punkt, og City fik mest mulig ud af det.

2. Shaqiris gode form ikke nok til en startopstilling

På trods af sin gode form, fik Xherdan Shaqiri ikke kæmpet sig til en plads i Liverpools startopstilling.

I stedet valgte Jürgen Klopp at stille op med en 4-3-3-formation bestående af Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah som de forreste tre.

Klopp valgte dog at skifte schweizeren ind i anden halvleg, men der var det allerede for sent for Liverpool.

3. Én millimeter kan afgøre en fodboldkamp

I midten af første halvleg var Liverpool tæt på at bringe sig foran, da Aymeric Laporte sparkede en bold ind i handskerne på Ederson. Bolden var millimeter fra at ryge i nettet, men på målstregen fik en City-spiller reddet bolden fra at gå ind.

En føring til Liverpool kunne formentlig have ændret kampbilledet, men sådan blev det ikke. I stedet kunne Sergio Agüero sende Manchester City foran fem minutter før pausen.