El Clasico er for mange fodboldfans en af de største kampe i verden. Det er opgøret mellem de to spanske giganter Real Madrid og FC Barcelona – meget ofte en meget afgørende kamp for de to klubber. Ligeledes var opgøret i går… 

AF KRISTIAN PARIS 

Efter gårsdagens sidste minut vinder fra Lionel Messi, har vi sat os ned og tænkt over, hvad man egentlig kan lære af sådan en kamp… Det kom der følgende ud af…

1. Kampen om La Liga trofæet er IKKE slut endnu

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-BETIS

Ja, det mest åbenlyse vi kan lære af gårsdagens opgør, er at Barcelona – eller nogen anden klub – bestemt ikke er dømt ude af kampen om at blive det bedste spanske fodboldhold.

På trods af, at hovedstadsklubben godt nok tabte snævert i går er de ikke helt bagud og har ikke helt tabt føringen. Nederlaget betyder nu, at Real Madrid og Barcelona har det samme antal point, men Real Madrid har stadig en kamp til gode.

Således står mesterskabskampen i Spanien. Det bliver med stor sandsynlighed en kamp mellem de to mest succesrige klubber i ligaens historie, da deres nærmeste forfølger er hele 7 point bagud, med samme antal kampe som Barcelona.

2. Sergio Ramos’ udvisning var altafgørende for kampen

Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga

Sergio Ramos har det med at score for Los Blancos, når det aller mest mangler, meget ofte mod netop ærkerivalerne fra Barcelona.

Den 31-årige midterforsvarer har alligevel – på trods af hans mange årige erfaring – formået at

styre hans temperament i gårsdagens kamp mod Barcelona. Hans vanvittige tofodstackling
mod en særdeles velspillende Lionel Messi var nok for kampens dommer. Det kostedet Ramos
karantæne, en udvisning, et nederlag og måske, måske mesterskabet i den lange ende.

3. Lionel Messi er stadig mand for magi

FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BARCELONA

Der er ingen tvivl om, at den 29-årige argentiske troldmand Lionel Messi er en af fodboldens helt store helte. Det beviste han i særdeleshed i går.

Mens kommentatorerne snakkede om, hvordan argentineren ikke løb nok – faktisk mindst af alle – omkring syv kilometer pr. kamp. Ja, så leverede angriberen flere og flere ‘outstanding’ øjeblikke, der kun blev bedre af, at det var ham, der tryllede.