I kølvandet på aftalen, der sender Ajax’ tidligere træner Peter Bosz til Dortmund, har vi analyseret os frem til, hvilke spillere fra Ajax, der også skal tage springet til den tyske storklub. 

AF KRISTIAN PARIS

Kasper Dolberg

FBL-EUR-C3-AJAX-LYON

Teenageren som alle i Europa snakker om. Den 19-årige dansker (!!) Kasper Dolberg har siden sidste sæson været under radaren på samtlige store klubber og han bliver endda sammenlignet med det andet teenage-stor talent Kylian Mbappe.

Kom i 2015 til klubben fra Silkeborg og har siden dengang stille og roligt spillet sig op igennem rækkerne i Ajax. Over de sidste to sæsoner står han noteret for 48 kampe, 23 mål og otte assists.

Et spring til en større klub vil virke gavne vestjyden…

André Onana

FC Schalke 04 v Ajax Amsterdam - UEFA Europa League Quarter Final: Second Leg

Målmand,en der er vokset op på det berømte La Masia, Andre Onana, har slået sit navn fast som en af de mest lovende keepere i Europa. Den 21-årige spiller kom til Barcelona i 2010 efter at have tilbragt et halvt årti på ‘Samuel Eto’o Academy  i Afrika.

Onana vil give tyskerne et nyt niveau til målmandsposten, og måske er han den faktor, der gør at klubben igen kan udfordre Bayern München.

Davinson Sánchez

FBL-EUR-C3-AJAX-MAN UTD

Den colombianske forsvarsspiller Davinson Sanchez har også slået sit navn fast som en af nøglespillern for Ajax i denne sæson. Kom til klubben sidste sommer for 40 millioner og har spillet 46 kampe i alle turneringer. Desuden har han krediteret med seks mål og to assists.

Selvom Dortmund netop har sikret sig i forsvaret med Ömer Toprak og Dan Axel Zgadaou, kan Sanchez alligevel godt tilføre holdet noget nyt. Måske det først bliver næste sommer.

Hakim Ziyech

Ajax v Manchester United - UEFA Europa League Final

Den ældste spiller på listen er ham her. Hele 24 år, men stadig god. Kom til Amsterdam for 100 millioner sidste sommer og siden dengang har landsholdsspilleren fra Marokko spiller 46 kampe og lavet 32 mål i alle turneringer.

Kan i Dortmund fungere som den perfekte backup for Götze, når tyskeren endelig skal have pause.