Baines er næsten kult i Everton, og det med god grund. Englænderen har tilbragt årtier i klubben, hvor han har imponeret alt og alle med sine præcise pasninger og dødsensfarlige indlæg og frispark. Det samme har han gjort på det engelske landshold. 

af kristian paris

Men nu er hans tid så småt ved at være ovre, og Everton skal måske for første gang i rigtig lang tid til at tænke over, hvem der nu skal spille på venstrebacken.

Brendan Galloway (Everton)

A.F.C. Bournemouth v Everton - Premier League

Selvfølgelig finder vi en fra egen avl på listen. Måske vælger Koeman allerede i denne sæson, at inkludere den meget talentfulde venstreback i førsteholdstruppen for han på den måde langsomt kan tage over for Baines på den lange bane?

Sidste sæson var han udlån til West Bromwich men med blandet succes. Desuden var han også meget ramt af skader. Hans potentiale til at spiller i Premier LEague skal man dog ikke betvivle eftersom Galloway allerede har 21 PL-kampe på Cv’et.

Kieran Tierney (Celtic)

Rangers v Celtic - Betfred Cup Semi Final

Hvis du bare har fulgt en smule med i Premier League klubbernes interesse de sidste uger, ved du også, at unge Tierney er en af de mest efterspurgte talenter fra de britiske øer.

Manchester United, Liverpool og Arsenal har allerede meldt sin interesse, men nu er spørgsmålet blot om Everton tør tage det sidste skridt for at hente den 20-årige skotte, for han på den måde kan lære af en af de allerbedste venstreback i historien.

Ludwig Augustinsson (Werder Bremen)

Leicester City FC v FC Copenhagen - UEFA Champions League

Okay, dette er måske lidt for offensivt eftersom han netop er skiftet fra danske FCK til tyske Werder Bremen.

Men Augustinsson er bare et vaske ægte perfekt eksempel på Sveriges voksende talentmasse. Har arbejdet sin vej op til, hvor han er den dag i dag, og den kun 23-årige spiller har stadig mange år foran sig i professionel fodbold. Hvem siger ham og hans venstreben ikke kan tage over for Baines en dag? Nemlig, ingen…