Barcelonas træner Luis Enrique er der ikke efter sommerferien og der skal derfor findes en afløser. Han hedder Ernesto Valverde og er tidligere Athletic Bilbao-træner. Kan han skabe succes i den catalanske storklub? Her er fire bud på hvorfor svaret er ja… 

Af David Paris 

Den nuværende Barcelona-træner Luis Enrique har annonceret, at han ikke fortsætter i den catalanske storklub efter sommerferien. Det har sagt Barcelona-ledelsen på en opgave om, hvem hans afløser skulle være. Medierne har skrevet og og skrevet og endelig blev det gjort officielt, at den tidligere Athletic Bilbao-træner Luis Enrique er ny mand i spidsen for den spanske storklub.

Men kan 53-årige Valverde blive en succes i Barca, som klubben også kaldes? Vi giver dig her, med inspiration fra det engelske medie 90min.com, fire bud på, hvorfor han får stor succes.

4. Han har vist værd og fået et hold i en stor finale

I hans kun andet job som professionel fodboldtræner på seniorniveau fik han Espanyol til Europa League-finalen. Det var i 2007 og det var hans første sæson i den spanske klub. Det var første gang klubben var i en europæiske finale siden 1988, i samme turnering, hvor Valverde selv optrådte som spiller.

 

I 2014 fik han Athletic Bilbao i Champions League, hvilket også kan nævnes som en flot præstation.

3. Han kan levere under pres

I 2008 forlod han hjemlandet Spanien for at være træner i den græske storklub Olympiacos. Inden Valverdes ankomst til klubben havde man vundet det græske mesterskab de to forgående sæsoner, så presset var enormt. Intet mindre end et græsk mesterskab var forventningerne. Valverde klarede det og vandt både pokalturneringen og mesterskabet med hele otte point ned til nummer to.

Desuden vendte han i 2010-11-sæsonen tilbage til klubben og vandt yderligere to mesterskaber på to sæsoner.

Barcelona er også sådan en klub, hvor det eneste, der tæller er trofæer. Målet for Valverde må derfor også være at inde  La Liga, pokalturneringen, som hedder Copa del Rey, og måske også Champions League.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side og for at læse de sidste to grund til at Valverde bliver en succes i Barcelona.