1 – En backup for Sergio Busquets og en bedre bænk

Hvis Sergio Busquets har en dårlig dag, ikke er med, eller simpelthen bare ikke spiller op til niveau, så er der som oftest problemet for Barcelona. Han er mande, der bringer balance til det offensive hold og selvom han spillede 85 minutter i kampen mod Roma, så skulle man stadig have haft en erstatning for ham på banen noget tidligere. Han spillede med en dårlig tå, der formentlig havde betydning for hans indsats. 29-årige Busquets sidder sjælendt på bænken og bliver hvilet og det kan måske være årsag til at han pådraget sig skaden i første omgang.

To af de spillere, som blev skiftet ind i Roma-kampen var Paco Alcacer og Andre Gomes – to spillere, der ikke har niveauet til Barcelona – der skal simpelthen bare mere kvalitet til bænken, hvis ligende situationer skulle opstå.

(Photo by Shaun Botterill – FIFA/FIFA via Getty Images)

2 – Hjælp til Messi


Messi havde ikke den bedste kamp tirsdag aften, og selvom man forventer, at han kan klare ethvert forsvar, så er det vigtigt, at han har støtte i sine offensive aktioner – og det var ikke helt tilfældet tirsdag aften. Det var som om, at han bare overlod bolden til ham, når det blev kritisk og så forventede man, at han argentinske troldman klarede ærterne. Det var så ikke tilfældet.

Han har brug for spillere, der kan lave et-to-kombinationer med ham inde foran mål, hvilket stiller store krav til fløjene og angriberne, herunder Luis Suarez, fordi de skal være på de rigtige steder, således at Messi kan slå den afgørende bold fra sin position på den offensive del af midtbanen. Han har vundet Ballon d’Or fem gange, men man skal ikke glemme, at der er 11 mand på holdet i fodbold.

3. Bedre og mere effektiv mandskabspleje og rotation


Barcelona kommer formentlig til at løfte La Liga-titlen i denne sæson, ligesom de formentlig også kommer til at kalde sig for vindere af den spanske pokalturnering, Copa del Rey. ‘The Double’ ville dog hurtigt komme til at blive overskygget af rivalerne, Real Madrid, hvis de formår at vinde Champions League. En af årsagerne til exittet fra Champions League tirsdag aften kan være, at mange af stamspillerne simpelthen har været for udmattede og derfor ikke ydet 100%.

Træner Zinedine Zidane i Real Madrid har gjort brug af mange forskellige spillere, sammenlignet med Barcelona og derfor har hvert enkelt Madrid-spiller mindre minutter i benene i forhold til den catalanske storklubs spillere. Barca har brugt færre spillere og det betyder nu her i slutningen af sæsonen, at man, fx som Busquets kan være udmattet og derfor komme til at pådrage sig en skade på grund af for lidt hvile.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side – hvor du kan læse meget mere om gode råd til Barcelona i fremtiden