LONDON - DECEMBER 06:  John Terry of Chelsea battles with Luis Garcia of Liverpool during the UEFA Champions League Group G match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge on December 6, 2005 in London, England.  (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)

Kamp om bolden: Chelsea’s John Terry i nærkamp med Liverpools Luis Garcia under en UEFA Champions League gruppekamp på Stamford Bridge d. 6. december 2005. London, England. (Foto Jamie McDonald/Getty Images).

Han har spillet for FC Barcelona, Liverpool, Atletico Madrid med mange, mange flere hold. Nu er det så det australske hold, Central Coast Mariners, som har haft held med at skrive kontrakt med den 37-årige kantspiller, Luis Garcia. En kontrakt der gælder sæsonen ud.

Catalaneren vandt i 2005 UEFA Champions League-trofæet og FA-Cuppen i 2006 med engelske Liverpool FC. Det sidste års tid har dog været skadesplaget for den tidligere Premier League-offensiv og senest har han været tilknyttet Atletico de Kolkata i den Indiske Super League.

”Jeg ser virkelig frem til at komme til The Coast, at møde nye medspillere, møde fansene og underholde dem med min spillestil. Én af de ting der fik mig til klubben var muligheden for at dele mine erfaringer med en ung spillertrup”,

sagde Garcia om skiftet til fodboldfremtid ‘down under’.

 

Fodbolden som en døråbner 

Den i dag 37-årige spiller fik sin fodboldopdragelse i FC Barcelonas berømte og vidt anerkendte ungdomsafdeling, La Masia. Den venstrebenede kantspiller har siden ungdomsårene nået at repræsenteret en lang række klubber i forskellige dele af verden som Europas store ligaer, mexicansk fodbold, indisk fodbold, og nu australsk fodbold.

At fodbold i sandhed kan være en døråbner i verden er Luis Garcia et levende bevis på. Særlig prominente klubnavne som Garcia har spillet i har været klubber som FC Barcelona, Atletico Madrid og Panathinaikos. Men nu ser catalaneren:

”frem til at spille et af de smukkeste steder i verden.”

Se nedenfor en kort video af Luis Garcia’s mål i Liverpool-trøjen:

 

https://youtu.be/rLpivgNL1F0