Dortmunds stjerne Pierre-Emerick Aubameyang er flyvende, og han har flere gange ytret ønske om at komme væk til sommer. Hvad er prisen og hvem er interesseret? 

Af Kristian Paris

Selvom den målfarlige 27-årige angriber flere gange er gået offentligt med hans lyst til at forlade tyske Dortmund, betyder det ikke nødvendigvis, at en transfer er en nødvendighed.

“Hvis jeg vil videre i min karriere, bliver jeg nødt til at gøre det til sommer,” fortalte angriberen til RMC sidste måned.
Dette fik dog også klubbens sportdirektør, Michael Zorc, til at gå offentligt og bede Aubameyang om at tie stille og holde fokus på klubbens kamp om Champions League-deltagelse. Dortmund er pt. nummer 4 i Bundesligaen.

“Vi er ikke under noget pres for at sælge Aubameyang”, fortalte klubbens direktør, Hans-Joaquim Watzke, til Kicker. “Han har kontrakt til år 2020 og hvis et bud kommer, vil vi snakke, men han vil ikke gå billigt.”

(Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund/Getty Images)

Interessen for den 27-årige angriber er stor, og det er ikke småklubber, der har meldt sin interesse. Den seneste bejler hedder engelske Liverpool, hvor Aubameyangs tidligere manager, Jürgen Klopp, er fronfigur.

Et andet godt bud er spanske Real Madrid – en klub Aubameyang også selv har ønsket om at spille for en dag. Og med 85 mål de seneste tre sæsoner giver det god mening, at kongeklubben overvejer et bud. Det forstærkes yderligere af klubbens startende frontangriber, Karim Benzema, ikke har præsteret efter bedste evne.
Franskmandens kontrakt udløber i 2019, og der inden snak om en fornyelse. Hvis hans kontrakt udløber er Aubameyang så en passende erstatning? I så fald, ifølge Goal.com, skal Real Madrid af med i omegnen af 70 millioner euro, svarende til 520 millioner danske kroner.

Aubameyang er ikke billig, men er han pengene værd? Kan han vente med et skifte til Benzemas kontrakt udløber?