Wolverhampton har netop sikret sig portugisiske Ruben Neves fra FC Porto. Det sker i en handel, der har kostet mere end klubben nogensinde har betalt for en spiller (150 millioner).

AF KRISTIAN PARIS

Solid pasningsspiller

FBL-EUR-C1-DYNAMO-PORTO

I moderne fodbold er der over de seneste par over kommet en betydelig stigning i de defensive, holdende midtbanespillere. Kravene er solid fysisk styrke og gode pasningsevner – og det er præcis hvad Neves er.

Andre eksempler heraf er Marco Veratti og Granit Xhaka.

Neves havde sidste sæson i alle turneringer en succesrate på sine pasninger på 87 % – 90 % i Champions League.

Og husk lige på han kun er 20 år…

Defensivt stål

Germany U21 v Portugal U21 - International Friendly

Den portugisiske landsholdspiller spillede blot 13 kampe sidste sæson med 48 i gennemsnit per optræden i Porto trøjen.

Neves opnåede næsten af lave to tacklinger for hver optræden for klubben i ligaen – en del højere end klubbens nuværende defensive stjerne Danilo Pereira.

Han sætter rekorder

FBL-EUR-C1-PORTO-CHELSEA

Selvom han bleve 20 i marts, har midtbanespilleren allerede to personlige rekorder til sit navn:

Neves er den yngste spiller, der nogensinde har optrådt i UEFA U21 Champions League, ligesom han også er den yngste anfører i en Champions League kampe.

Derudover er han også Wolverhamptons dyreste transfer nogensinde på 150 millioner.

Han SKAL nok blive en stjerne

FBL-POR-LIGA-PORTO-TONDELA

Neves har de seneste tre år af sin karriere tiltrukket sig interesse fra hele Europas topklubber. Den portugisiske teenager er blevet kædet sammen med et skifte væk fra Porto utallige gange siden han første gang brød igennem til førsteholdet for tre år siden – som bare 17-årig.

Porto er blevet nødsaget til at sælge denne sommer af finansielle grunde, og derfor nåede Premier League duoen Chelsea og Arsenal heller ikke rigtig at være med i buddet om portugiseren, der nu netop har skrevet kontrakt med Wolverhampton i the Championship for den næste fem år.