Af David Paris

Den tidligere Chelsea-midtbanespiller Ray Wilkins har kritiseret sin gamle klub, Chelsea FC for at sælge klubbens midtbanegeneral Nemanja Matic til rivalerne fra Manchester United. Han kalder beslutningen om at lade serberen skifte til den røde del af Manchester for den værste i klubbens historie.

The Blues, som Chelsea også kaldes, har lavet nogle rigtige gode handler og Nemanja Matic var en af dem. Men det startede dog noget anderledes. Fra 2009 til 2011 var han i London-klubben, men uden succes. Siden blev han solgt til Benfica og i 2014 havde han udviklet sig til en af verdens bedste defensive midtbanespillere. Det så Chelsea, der hentede ham tilbage til Stamford Bridge, hvor han siden 2014 har været en vigtig del af mandskabet, der i sidste sæson vandt det engelske mesterskab.

Wilkins, der i flere omgange har været ansat på sin gamle hjemmebane – både som assistent-træner og som holdleder, fortæller følgende om Matic-tranferen til Manchesteren: “Det er den værste beslutning jeg nogensinde har set Chelsea lave.  Du har en fyr her, der var afgørende for Chelsea sammen med Kante midt på banen, han vinder titlen med Chelsea året før og pludselig har du solgt ham til en af – eller den største – rival vi har. 

“Jeg siger vi, fordi jeg er en Chelsea-tilhænger, så jeg taler fra hjertet, når jeg taler. Jeg kan bare ikke se meningen i det. Hvorfor skulle vi lade Nemanja skifte derhen? Han har været enestående for os, og du har set i den korte periode, at han har været der hos Man Utd, hvordan han har frigjort Pogba på midtbanen til at være mere flyvsk.”

Nemanja Matic har gennem tre år i Chelsea vundet to Premier League-titler, ét Liga Cup-trofæ og én FA Cup-triumf. Desuden har han spillet 121 kampe og scoret 4 mål.