Af David Paris

XABI ALONSO

Xabi Alonso blev betragtet som en af de helt store helte i Liverpools Champions League-triumf i 2005. I 2008 ville han væk fra Liverpool for at vinde flere trofæer og for at blive blandt de bedste midtbanespillere i verden. Liverpool stod klar og købte ham. Her blev han hurtigt en del af startopstillingen. Skiftet var sportsligt godt for den spanske landsholdsspiller der i flere år har været blandt de bedste midtbanespillere verden.

JAVIER MASCHERANO

Javier Mascherano blev en særdeles populær-figur hos The Reds, som Liverpool også kaldes. Han kom dertil fra West Ham United og blev hurtigt blandt de bedste defensive midtbanespillere i ligaen. Det så Barcelona, der sørgede for at få den argentinske midtbanespiller til Camp Nou. Først ville Liverpool ikke sælge, men Mascherano fik tvunget et skifte igennem. Han nægtede nemlig at deltage i en Champions League-kamp og udeblev for flere træninger. Det kunne Liverpool-ledelsen ikke acceptere, der i sidste ende måtte lade Mascherano gå. Han kom til Barcelona og har siden ankomsten vundet hele 17 trofæer – måden han kom dertil på, har han dog udtalt, at han fortryder og ville ønske, at han kunne gøre om.

FERNANDO TORRES

Liverpool-fansene oplevede nok deres mest forræderiske og skrækslagne øjeblik, da det gik op for dem, at deres elskede angriber, Fernando Torres, skiftede væk fra Anfield Road – og så til rivalerne fra Chelsea. Han kom til London-klubben i januar-transfermarkedet i 2010 og slog på daværende tidspunkt den engelske rekord for største overganssum. Den spanske angriber floppede dog fælt og spillede næsten tre måneder inden han fik scoret sit første mål. Alligevel var han med til at vinde Champions League i 2012. Siden er turen gået tilbage til barndomsklubben Atletico Madrid, hvor det er blevet til en større oprejsning.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side