Emmanuel Emenike har for resten af sæsonen byttet tyrkisk fodbold ud med engelsk fodbold. Den nigerianske bomber er udlejet til West Ham fra Fenerbahce for resten af sæsonen. Han åbnede for nyligt op, og fortalte om usande anklager, der sendte ham 4 døgn i et tyrkisk fængsel.

Af Jonathan Bay.

Da Emmanuel Emenike spillede for det tyrkiske hold Karabukspor, kom han i alvorlig modvind. Han blev beskyldt for at lade som om han var skadet, og kunne derfor ikke deltage i en den mesterskabsafgørende kamp mod Fenerbahce i 2011. Fenerbahce vandt kampen 1-0 og blev senere hen tyrkiske mestre.

Salget af Emenike var angiveligt allerede aftalt, og 2 uger efter den store kamp skiftede Emenike til Fenerbahce for 9 millioner pund, med udsigt til en kæmpe løncheck. Han blev anklaget for at lade som om han var skadet, for ikke at ødelægge forholdet til sin kommende klub ved at score imod dem, og dermed sætte en kæp i hjulet på deres jagt efter mesterskabet.

Emenike nægtede at skaden var skuespil, og klubbens læge bekræftede også, at skaden var ægte. Lige lidt hjalp det og Emenike blev smidt direkte i et tyrkisk fængsel. Der sad han i 4 døgn på vand og brød, indtil han blev løsladt på grund af manglende beviser.

Selvom det er 4 år siden, har episoden sat dybe spor i Emenike. Han fortæller at episoden har givet ham et helt nyt syn på livet.

Han udtaler følgende til The Sun:
“Min tid i fængsel var et vanvittigt mareridt som jeg ikke kunne vågne op fra. Jeg har aldrig begået kriminalitet, men blev alligevel behandlet som en kriminel. Jeg levede af vand og brød. Det var ikke en god oplevelse. Det gav mig et helt andet syn på livet. Da jeg endelig var fri, takkede jeg gud for at lade retfærdigheden sejre”.

Efter den voldsomme episode blev Emenike med det samme lejet ud til Spartak Moskva fra Fenerbahce . Der spillede han 2 sæsoner, hvorefter han vendte tilbage til tyrkisk fodbold. Den hjemvendte Emenike var med til at sikre Fenerbahce Turkish Super Lig og Turkish Cup i år 2014.