I et nyligt interview har Chelsea-spiller, John Terry, afsløret flere interessante emner fra sin godt 18 år lange karriere i Premier League. 

 

GettyImages-516811850

Terry har spillet mod nogle af de bedste angribere siden sin debut mod Southampton den 26. december 1998. Om Terry skal sætte navn på den sværeste modtander han har spillet overfor så træder én angriber frem foran alle de andre:

”Den vanskeligste må være Thierry Henry. Han var noget særligt.”

Terry har også haft nogle dygtige medspillere og skal englænderen sætte navn på de absolut bedste er der to navne, som kommer frem:

”Den bedste medspiller jeg har haft i Chelsea må være Ricardo Carvalho. For det engelske landshold er det Rio Ferdinand.”

Premier League’s mest-scorende forsvarsspiller

John Terry var ikke blot kvik i defensiven, men var ofte også skarp oppe foran modstandernes mål. I dag har 35-årige Terry æren for at være forsvarsspilleren med flest scoringer i Premier League – i alt 40 mål.

”Forhåbentlig bliver den aldrig slået. Det er noget jeg er meget stolt af, for det betyder ikke blot at jeg har spillet længe  på topniveau, men også at jeg har bidraget til holdets sejre.”

Bedste sejrsminde mod FC Barcelona

Og hvad angår betydningsfulde sejre træder særligt én kamp frem i Terry’s store mindekatalog; tilbage i 2004/2005-sæsonen scorede John Terry 14 minutter før tid et hovedstødsmål mod FC Barcelona i Champions League-ottendedelsfinalen. Chelsea vandt 4-2 og avancerede i turneringen. Denne kamp har en særlig plads i Terry’s fodboldhjerte:

”Det var en særdeles vigtig sejr, da vi spillede mod det bedste hold i verden på dette tidspunkt og jeg mener det betegnede os som et af de bedste hold i Europa. Det var en stor Chelsea-erklæring og hele aftenen var fantastisk. Fansene festede enormt bagefter”,

kom det afsluttende fra John Terry.

Paul Merson: Chelsea har ingen chance