Zlatan er officielt stoppet som spiller på det svenske landshold. Længere nede i artiklen kan du se lidt om hans tidligere bedrifter.

Af Lasse Dam Drescher

Zlatan Ibrahimovic fortalte undervejs ved årets EM, at han stopper på landsholdet efter slutrunden. Sverige tabte senest til Belgien på en sen scoring af Radja Nainggolan, og dermed må Zlatan Ibrahimovic takke af.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

Ibrahimovic nåede 116 kampe og 62 scoringer, i løbet af hans tid på det svenske landshold.

Ibrahimovic udtaler følgende efter kampen:

“Det er en tung følelse. Det er skuffende men jeg har også nydt det. Vi fik muligheden til at deltage ved slutrunden. Jeg har repræsenteret Sverige, så selvfølgelig er jeg også stolt.

Det var min sidste kamp, men jeg har en masse fantastiske minder med landsholdet. Det er en god historie, om hvor jeg kom fra og hvad folk kaldte den lille ghetto. Jeg har gjort Sverige til mit Sverige.”

1999-2006

Zlatan Ibrahimovic blev først kendt da han spillede hos Malmö FF. Derefter gik turen til Ajax, hvor Zlatan virkelig fik slået vingerne ud. Så kom der interesse fra Juventus, og det kunne Zlatan ikke takke nej til, så turen gik til Italien.

2006-2011

Efter Juventus tiden, rejste Zlatan til Inter Milan. Zlatan imponerede alle de steder han kom til, så efter Inter Milan kom FC Barcelona på banen. Der spillede Zlatan kun 29 kampe. Zlatan blev uvenner med en række stjerner.

2012-

Derefter gik turen kort til AC Milan, og så i 2012 til PSG. Zlatan har i 122 kampe, scoret 113 mål for PSG.

Læs også: TOP 10: De bedste transferfrie spillere denne sommer