Neymar opnåede i gårsdagens kamp mod Granada en milepæl, som de fleste profesionelle fodboldspillere ville være stolte af. Han nettede nemlig gang nummer 100 for Barcelona og med det, kommer han med i den fornemme klub af Barca-spillere, som blandt andet tæller Rivaldo og Messi. 

Af David Paris 

Barcelona mødte i går Granada i en La Liga-kamp og holdets brasilianske superstjerne var med fra start. Inden kampen behøvede han kun at score ét enkelt mål for at tilhøre den fornemme gruppe af Barcelona-spillere, der har scoret 100 mål, eller derover for klubben.

Gruppen tæller i forvejen tidligere spillere som Samuel Eto’o og brasilianerne Rivaldo og Evaristo. Af nuværende spillere er Lionel Messi og Luis Suarez en del af de spillere, der har scoret over 100 mål.

Og minsandten om ikke også Neymar nettede i 4-1-sejren og dermed er hele MSN-trioen (Messi, Suarez og Neymar) nu fuldgyldige medlemmer af den meget prestigefyldte gruppe af spillere. 25-årige Neymar nettede i overtiden til slutresultatet 4-1, men havde faktisk endnu senere i kampen, efter 93 minutters spil, et skud på stolpen. Han måtte dog nøjes med en enkelt kasse, hvilket han dog formentlig også er godt tilfreds med.

Men Suarez opnåede milepælen for 100 mål i januar måned dette år, nærmer Lionel Messi sig de fantastiske 500 mål.

Neymar kom til den catalanske storklub i 2013 fra den brasilianske klub Santos og hans første mål blev scoret i supercup-finalen mod Atletico Madrid kort efter hans ankomst til Camp Nou. Barcelona vandt kampen og det blev hans første af i alt ni trofæer indtil videre.

Neymars bedste sæson var 2014-15-sæsonen, hvor han nettede svimlende 39 gange og var dermed en vigtig årsag til klubbens triple med træner Luis Enrique i spidsen.