En ny undersøgelse afslører, at selvom man måske skulle tro det, så er det engelske sprog ikke lige så udbredt i den engelske Premier League. Ligaen er blevet internationaliseret og af den grund er der mange spillere med udenlandsk baggrund. 

Af David Paris 

Det engelske sprog er langt fra det eneste der tales i omklædningsrummene i Premier League. Selvom der stadig er engelske spillere tilbage i ligaen, har den, gennem de sidste 25 år, gennemgået en enorm udvikling og specielt de seneste 5-10 år, er der kommet rigtig mange udenlandske spillere til landet. Det betyder naturligvis nogle ændringer i sproget og en ny statistik fortæller også, at der er flere sprog i verdens hårdeste liga, som Premier League også kaldes, end man i første omgang umiddelbart skulle tro.

I skrivende stund er der 254 spillere i Premier League, der taler engelsk som modersmål. Det er f.eks. spillere født i England og Irland eller spillere hentet fra udlandet f.eks. USA, New Zealand og Australien og Nigeria. Men udover engelsk, hvilket sprog tales så mest? og næstmest?

Twitter-brugeren har udarbejdet en statistik og vi har tjekket efter om den passer, og det gør den helt sikkert:

Der er 73 spillere, der taler fransk som hovedsprog, hvor Crystal Palace råder om otte af dem, mens Sunderland, West Ham og Watford har seks franskmænd i truppen og Arsenal, Everton og Leicester må nøjes med fem spillere.

Det tredje mest talte sprog er spansk, og det er spillere som Juan Mata, David Silva og Cesar Azpilicueta, der alle taler dette. Her er det Manchester City der har flest, nemlig ni spaniere, og det gør klubben fra den blå del af Manchester, til det eneste mandskab i rækken, hvor engelsk ikke er det sprog der bliver talt mest.

Overraskende nok, er det faktisk Middelsbrough, der råder over næstflest fra den sydeuropæiske land. Årsagen er den tidligere træner Aitor Karanka, der selv er netop fra dette land og han gennem tiderne primært købt spillere fra Spanien.

Brug piletasterne herunder for at læse mere om Premier Leagues sprog